НА ЖИВОВойната в Украйна

Социолог: Ще има стремеж да се сформира правителство и участие във властта

1108

Има връзка между местните и парламентарните избори. Едно е да правиш местни избори, когато държиш централната власт, друго е когато си в опозиция и ги прави служебно правителство. Определено ще има стремеж по един или друг начин да се сформира правителство и да се участва във властта. Това мнение изрази социологът Кольо Колев в ефира на Нова телевизия.

ОЩЕ: Какво свършиха депутатите от 48-ото Народно събрание?

Според социологът Евелина Славкова от "Тренд" има три варианта след вота на 2 април. "Първият е коалиция между ГЕРБ, ДБ и ПП. Ако ПП влязат в коалциия с ГЕРБ, ще загубят своя облик. Това е малко вероятен сценарий. Вторият сценарий е така наречената "хартиена коалиция" - ГЕРБ, ДПС и БСП. Това е обществено неприемлива коалиция. Не смятам, че ГЕРБ ще се впуснат в това начинание. Третият сценарий е нови избори. Той не трябва да бъде изключван", каза още тя.

Адвокат Николай Хаджигенов пък отговори, че Борисов е управляват 12 години с БСП в устата. "Нека да видим как ще се съберат", каза той.

Според доц. Татяна Буруджиева пред българите не стоят големи въпроси, а малки, но "толкова жизненоважни, че могат да обърнат всичко в политиката". "Местните избори няма да бъдат решени на национално ниво. На местно ниво има много различни субекти и партии. На местно равнище всеки гласува за местните си проблеми", заяви тя. 

ОЩЕ: Димитър Ганев: Предизборната коалиция на ПП и ДБ не решава политическото уравнение

Росица Матева уверява, че ЦИК ще се справи с изборите, въпреки Изборния кодекс

Централната избирателна комисия (ЦИК) ще се справи с предсрочните парламентарни избори на 2 април. Има предизвикателства вследствие изм...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Политика

НСТС подкрепи увеличаването...
Божидар Божанов иска дебат за...
Министърът на културата: Не може...
Марио Гаврилов: "Понеделник,...
Показаха как ще се прави видеонаблюдението...
ЕК с пилотен проект с България...
Радев: България не подкрепя и...
Радев призова за спешни реформи...
Неврокопският митрополит Серафим...
България иска повече помощ от...
Между 170 000 и 215 000 българи...
Манолова категорична, че „Левицата!”...

Последни новини