НА ЖИВОВойната в Украйна

Съдът отряза Явор Бахаров и Кристиан Николов по наредбата за наркотиците и алкохола

2030

Върховният административен съд (ВАС) окончателно отхвърли жалбата на Явор Бахаров и Кристиан Николов срещу редица текстове в Наредбата за установяване на алкохол и наркотици в кръвта.

Бахаров и Николов, заедно със С. Илиев обжалват редица текстове от самата наредба. Бахаров вече има условна присъда за шофиране под въздействието на алкохол и наркотици, а Николов е с непотвърдена окончателно присъда от 9 години затвор за смъртта на телевизионния водещ и журналист Милен Цветков.

Най-общо казано Бахаров и Николов жалеха пред съда, че в наредбата има дискриминация - за алкохола е предвидена допустима концентрация, а за наркотиците не е. Освен това, що се отнася до наркотичните вещества, не се вземало предвид как влияят на човек различните видове.

И на последна инстанция ВАС поддържа позицията си, която беше факт и на по-долни инстанции. Делото е № 5388 от 2022 г. Интересен факт е, че защитата на Николов опита да преобърне делото с мотив, че на по-долна инстанция съдът не е изложил защо приема или отхвърля доводите в жалбата. Освен това, Николов обжалва де факто и съдебното решение за жалбата на Бахаров (и на С. Илиев) т.е. за някои от всички обжалвани текстове, но съдът счита, че той няма правен интерес да го прави.

За капак Бахаров беше задържан заради притежание на марихуана буквално преди три дни.

Адвокатът на Явор Бахаров: Той се промени, вече не пие алкохол

Явор Бахаров след ареста си: Това е незначителен случай, имах 0,25 г в джоба

Незначителен случай е това, за който не бива даже и да говорим. На излизане от репетиция имах в джоба ми 0,25 г от въпросното вещество....

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Още от Крими

Откриха трите момичета, избягали...
Шофьорът от катастрофата в Батановци...
Полицията залови група от осем...
Оставиха в ареста варненеца,...
Дете загина в катастрофа, предизвикана...
Издирват 25-годишен мъж, изчезнал...
Майката на издирвания студент...
Тежка катастрофа край Перник,...
Двама ранени при тежка катастрофа...
Осемнайсет души са ранени в катастрофи...
Продължава издирването на студента...
Във Велико Търново задържаха...

Последни новини