Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На втора инстанция: 9 г. затвор за Кристиан Николов за смъртта на Милен Цветков

07 декември 2022, 16:06 часа • 6331 прочитания

Софийският апелативен съд е потвърдил присъдата на градските магистрати за Кристиан Николов.

На втора инстанция съдът определи 9 години затвор за Николов и "лишаване от право да управлява МПС" за срок от 10 години.

Обвинението на Николов е за причиняване на смърт по непредпазливост. 

Инцидентът се случи навръх Великден през 2020 г. Тази година, на първа инстанция, Софийският градски съд осъди Николов на 9 години затвор. Тогава по делото стана известно, че младежът е шофирал с двойно превишена скорост над ограничението, както и че в кръвта му има наличие на наркотици. Николов отрече да е взимал съзнателно забранени субстанции. Още: Кристиан Николов използвал "специална паста и чай" преди катастрофата с Милен Цветков

Прокуратурата го обвинява, че е причинил катастрофата в условията на евентуален умисъл, тъй като е шофирал след употреба на наркотици и с много над разрешената скорост. Обвинението пледира за 15 години затвор. Сега както прокуратурата, така и Николов, имат право да атакуват решението на апелативния съд пред Върховния касационен съд, чиято дума ще е последна.

Николов в момента е под домашен арест. Ако бъде окончателно осъден, времето, в което беше в ареста и под домашен арест, ще се приспаднат от присъдата му.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес