Забраниха на Саркози да общува с други обвиняеми

1152
Забраниха на Саркози да общува с други обвиняеми
Снимка: Getty Images / Guliver

Съдебните власти на Франция забраниха на бившия президент Никола Саркози да общува с други обвиняеми по делото за незаконното финансиране на предизборната му кампания през 2007 г. с пари от Либия.

Тази мярка е предвидена в рамките на съдебния контрол, под който беше поставен Саркози в сряда. Освен ограничения на контактите, на бившия президент е забранено да посещава някои държави, между които е и Либия.

Задържаха Никола Саркози

Бившият френски президент Никола Саркози е бил задържан по делото за финансирането на предизборната му кампания през 2007 година, съобщ...

Днес в. „Фигаро“ съобщи, че по време на разпита Саркози казал пред съдиите, че повдигнатите срещу него обвинения са без основание и подчертал, че следствието не разполага с никакви доказателства в потвърждение на версията си.

Във вторник сутринта Саркози беше отведен на разпит в централното управление за борба с корупцията, финансовите и данъчните престъпления в парижкото предградие Нантер. След разпита той пренощува там и после му беше разрешено да се прибере у дома. В сряда сутринта обаче разпитите бяха подновени и продължиха до вечерта.

На бившия президент са му повдигнати обвинения във взимане на подкуп, незаконно финансиране на предизборната кампания и нарушения при използването на държавни средства. Саркози беше пуснат на свобода, но е поставен под съдебен контрол в качеството на подследствен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа