Две седмици до Bulgaria Tattoo Expo - най-големият фестивал за татуировки на Балканите

5209
Две седмици до Bulgaria Tattoo Expo - най-големият фестивал за татуировки на Балканите
Снимка: Bulgaria Tattoo Expo

Остават по-малко от две седмици до най-значимото и голямо събитие за татуировки и алтернативна култура на Балканите. Bulgaria Tattoo Expo ще събере едни от най-добрите артисти от България и света за осма поредна година на 16 и 17 септември в зала 3 на НДК.

Творби на над 180 артисти ще бъдат оценявани от журито, което тази година е в забележителен състав, а именно – един от най-старите майстори на татуировки в България – Роман Тодоров, добре познатият в цяла Европа като артист и жури Бартез и международният татуист с над 25 години опит Costi Azoitei.

Повече за членовете на журито

Специално за Bulgaria Tattoo Expo от Италия ще долети един от най-уважаваните и опитни майстори на татуирането – Роман Тодоров. Творческият път на Роман започва още на 3-годишна възраст, минава през Националното училище за изящни изкуства "Илия Петров" и Великотърновския университет "Св.св. Кирил и Методий", където завършва специалност "Изобразително изкуство". Той започва да татуира благодарение на негов приятел, практикувайки върху себе си и баща си, заедно с когото по това време изработва първата си машинка за татуиране. Вдъхновява се от европейското изкуство и Ориента, които стоят в основата на работата му.

Бартез, снимка: Bulgaria Tattoo Expo

До него като член на журито ще застане още един българин, познат в цяла Европа – Бартез. С участието си в различни международни конвенции и като артист, и като жури, Бартез е сред татуистите, чиито творби пишат историята на това изкуство в България. Предпочитаните от него стилове са японски (japanese), американски традиционен (american traditional) и неотрадишънъл (neotraditional). 

Третият член на журито е международно признатият артист с над 25 години опит – Costi Azoitei. Със сериозен опит и като участник (18 години), и като съдия в конкурси по целия свят (12 години), Costi идва в България, за да даде своята професионална оценка на всички татуировки, направени по време на осмото издание на Bulgaria Tattoо Expo.

Costi Azoitei, снимка: Bulgaria Tattoo Expo

В какви категории ще се оценяват татуировките

Журито ще оценява всички участници в няколко категории в различните дни на събитието. В събота -16 септември, татуистите могат да се включат в конкурсната програма в следните направления: "Монохромна", "Цветна", "Авангардна", "Неотрадиционна", "Летъринг", "Най-доброто от събота", а в неделя - 17 септември: "Традиционна", "Японска/Ориенталска", "Реализъм", "Фентъзи", "Колаборация", "Най-доброто от неделя". В края на неделния ден ще стане ясно кой ще получи най-голямото признание от събитието в категория "Най-добро от Bulgaria Tattoo Expo" - в нея се състезават победителите в "Най-добро от събота" и "Най-добро от неделя".

Очаквайте скоро в Actualno.com интервю с един от организаторите на Bulgaria Tattoo Expo, както и с един от най-отличаващите се артисти тази година.

Още: Най-големият фестивал за татуировки на Балканите ще се проведе в София за осма поредна година

Още за Bulgaria Tattoo Expo 2023

Посетителите ще имат възможност да видят на едно място най-доброто от света на татуировките и ако все още не са избрали артиста за своя мечтан проект, да го направят на място. От друга страна събитието ще се превърне в център за обмяна на опит на професионалисти от цял свят. За целта в рамките на Bulgaria Tattoo Expo ще се проведе и специалният семинар "Душа и тяло" с лектори Катерина Бояджиева и Павел Калоянов – Епик. В продължение на два дни (14 и 15 септември) те ще споделят техники, тайни и подходи, които използват в процеса на татуиране.

Осмото издание на Bulgaria Tattoo Expo ще предложи на посетителите си и впечатляваща и разнообразна развлекателна програма, която включва огнено и фрийк шоу, пол денс, тату куиз и тематично стендъп комеди в изпълнение на Филип "Къдравия" от Inside Joke. През останалото време посетителите ще могат да се наслаждават на вкусна храна, освежаващи напитки и приятна музика, както и да пазаруват от най-различни творци и магазини.

Филип "Къдравия", снимка: Bulgaria Tattoo Expo

Билети за събитието могат да бъдат закупени от официалния сайт на Bulgaria Tattoo Expo. Повече информация можете да получите на официалната страница във Facebook.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Изложбата "Равновесие" на Гергана Минкова е вдъхновена от простотата и противоречията на съществуването

"Приказки на една кука" - в галерия "Арт Маркони" (СНИМКИ)

В Нощта на музеите – интерактивен спектакъл "Мистерията на тракийския Херос"

Родни артисти ще изрисуват училищни фасади с гигантски стенописи

28 млн. долара за портрет на Франсис Бейкън на престижен търг (СНИМКИ)

Рекорд: Повече от 600 хил. души посетиха LUNAR 2024 в София

„Потърси ме…” - изложба живопис на Клементина Манчева и Иван Додов в Галерия "Арт Маркони" (КАРТИНИ)

"Заземяване" - Изложба на Петя Денева в Little Bird Place

Четирима именити художници представят съвместна изложба "Следи от Тоскана"

Само ден до началото на Фестивала на светлините LUNAR: Ето какво да очакваме

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт