Ново пространство за татуировки и алтернативна култура Inside Ink Tattoo Studio отваря врати в София

8112
Ново пространство за татуировки и алтернативна култура Inside Ink Tattoo Studio отваря врати в София
Снимка: Inside Ink Tattoo Studio

На 2 декември в София ще бъде открито Inside Ink Tattoo Studio – първият по рода си tattoo community hub в страната. Негови създатели са организаторите на най-голямото събитие за татуировки и алтернативна култура у нас Bulgaria Tattoo Expo. Новото студио ще бъде не просто студио за татуиране, а място, където тату общността да се среща и споделя опит, да обменя идеи и новости от света на татуировките. За целта в студиото ще работят не само постоянни тату артисти и гост-артисти от страната и чужбина, но и ще се провеждат различни по формат и теми събития – както за професионалисти и начинаещи, така и за любителите на татуировките.

Новото студио на ул. "6-ти септември" №4 е с площ от 200 кв. м, които ще са поле за изява на едни от най-успешните и талантливи тату артисти – както познатите имена от вече съществуващото студио на ул. Тунджа 36 (Inside Ink Sofia), така и гост-артисти. Първите сред тях са Станимир Стойчев Спиро, Димо Бойчев, Ивайло Иванов Shady и Иво Шабарков, които ще гостуват на студиото от 4 декември (всеки желаещ да се татуира при някой от тях може да го направи с предварително записване). Съвсем скоро студиото ще отвори нови места за още постоянни и гостуващи артисти. 

Веселин Замфиров, фотограф: Тодор Русинов

Програмата на Inside Ink Tattoo Studio включва семинари, мастър класове с водещи гост-татуисти, уъркшопи, както и тематични дневни и вечерни събития, които са обичайна практика из цяла Европа. Първото събитие е на 2 и 3 декември – двудневен семинар "Да поговорим за татуировки", воден от Станимир Стойчев - Спиро. Той е един от най-разпознаваемите и награждавани татуисти в България, често канен като специален гост-артист от много тату студиа и конвенции по целия свят. Още: Станимир Стойчев-Спиро от Bulgaria Tattoo Expo: Общността на татуистите у нас се развива в правилна посока

Ексклузивно, по повод откриването на Inside Ink, семинарът ще бъде безплатен, а броят на местата е ограничен до 15 (с предварително записване). Всички предстоящи семинари ще могат да бъдат посетени с предварителна регистрация и закупен билет.

"След две студиа, първото от което работи вече 16 години, и след осем успешни издания на Bulgaria Tattoo Expo, нашата мисия продължава да бъде една и съща – да обединяваме общността и да популяризираме съвременната тату култура в България. Нямаме търпение да продължим да правим това, което обичаме най-много, с предстоящия ни проект", споделят Цветан Цветанов и Веселин Замфиров, собствениците на Inside Ink Tattoo Studio.

Още: Веселин Замфиров от Bulgaria Tattoo Expo: За татуировките, изкуството и отпадането на стереотипите

Повече за Inside Ink Tattoo Studio 

Първото студио под шапката на бранда Inside Ink отваря врати през 2007 г. в гр. Плевен. През 2011 г. започва работа и студиото в гр. София, като и двете са действащи и до днес. 16 години по-късно членовете на студиото се наричат "семейство", а тату общността в страната продължава да расте и да става все по-силна. За това има заслуга и другият проект на създателите на студиото – Bulgaria Tattoo Expo – най-голямото събитие за татуировки и алтернативна култура у нас, чието осмо издание се проведе на 16-17 септември, 2023 г. в зала 3 на НДК. Организаторите продължават да се развиват и да отварят врати към нови тенденции и идеи с новия си проект, който се открива в центъра на София.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АРТ:

Френско-иранска художничка на комикси получи наградата "Принцесата на Астурия"

Българин с престижна победа на Световните награди за фотография на SONY

Показват уникални творби на Ставри Калинов

Зографът Диан Костов с изложба в една от най-големите църкви в света (ВИДЕО)

Автор от вселената на "Дюн" и художник на DC Comics идват на Aniventure Comic Con 2024

Ари Дикиер: Щастлив съм, че ще бъда на LUNAR 2024. Ще ви вдъхновя, за да потърсите себе си

Продадоха картина на Густав Климт за десетки млн. евро (ВИДЕО)

Галерия "Арт Маркони" представя изложба живопис на Ренета Павлова - "Няма синьо без жълто и без оранжево" (СНИМКИ)

Обявиха българския павилион на Венецианското биенале за най-голямото откритие

Бургаски котки се прославиха на фестивал в Тексас (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт