Sofia Design Week и за деца

14156
Sofia Design Week и за деца

Фестивалът Sofia Design Week (1 – 8 юни), тази година ще има отделна детска линия, наречена Sofia Design Week KIDS. В нея са включени 2 изложби и над 20 работилници.

Изложбата "Когато порасна" ще представи детските мечти на 12 български дизайнера. Чрез различни интерпретации, всеки от тях ще пресъздаде професията, за която е мечтал като малък. Изложбата съдържа разнообразни инсталации - илюстрация, графичен, продуктов, интериорен дизайн. Всяка от тях е придружена с две кратки описания на професията. Едното – според определението, дадено в речник. А другото – според обяснение на дете на възраст между 3 и 8 години. Някои от инсталациите ще бъдат интерактивни и ще дават шанс децата да рисуват, строят, подреждат и разместват. Изложбата ще може да бъде видяна от 1-ви до 8-ми юни във Фабрика 126.

Втората изложба в детската програма е посветена на знаменития чешки илюстратор Иржи Трънка. "В услуга на въображението“ е организирана по повод 100-годишнината от рождението на Трънка - наричан "европейският Уолт Дисни" - и представя селектирани фрагменти от цялостното му творчеството. На панели с изображения и съпътстващи текстове ще бъдат представени ключови проекти на известния творец - книги, приложна графика, рисунки, живопис, скулптура, куклени, театрални и филмови разработки. Ще бъдат прожектирани и анимационни филми. Изложбата ще бъде в София благодарение на Чешкия културен център.

Икеа дава възможност на малчуганите да влязат в ролята на дизайнери, на 2-ри и 3-ти юни, с две специални работилници в магазина на шведската марка в София. В събота и неделя децата ще могат се запознаят с техники за рисуване върху текстил и под ръководството на художничките-педагози Кристина Бъчварова и Анна Иванова, ще създадат своите малки шедьоври. По същото време децата свободно ще развихрят въображението си върху скрин TARVA, създавайки своите уникални ИКЕА продукти. Участието в работилниците е безплатно, молбата е децата да бъдат предварително записани на a.christov@civitasglobal.bg

Работилницата "Нарисувай ми мече" ще провокира детското въображение и ще го потопи в приключенския свят на мечето Барни. С помощта на напътствията на професионален дизайнер и в компанията на симпатичния герой Барни, малките художници ще могат да пресъздадат забавните игри на мечето върху белия лист.

От 1-ви до 3-ти юни в +това ще се проведат четири детски работилници. В едната, децата ще могат да рисуват върху кексчета. Във втората, ще майсторят захарни фигурки от тесто. В третата, ще създават играчки от храна, а в четвъртата - ще ги правят от естествени материали. На 6-ти юни пък ще се проведе творческата работилница "Хартиен театър“, в която децата ще изработват хартиени кукли и декори.

Атрактивна кулинарна работилница ще се проведе на 1-ви и 2-ри юни на централната локация на фестивала. „Детска кухня с палачинки“ ще провокира децата да използват цветовете, за да открият различни вкусове. С помощта на специална техника, подобна на ситопечат, на децата ще могат да напечатат палачинката свое собствено послание.

София - сцена за дизайн

Sofia Design Week 2012 ще превърне столицата в международна сцена за дизайн. 50 изложби ще покажат проекти на дизайнери от цял свят, ...

 

През цялата седмица детска програма ще има и в чайна "Чай във фабриката". Там ще се проведат седем работилници, свързани чрез темата "Контекст". Децата ще могат да работят с глина, да създават свещи, да си направят своя чаена книжка, да се запознаят с джаза и много други.

Работилницата за изкуство Samsung Art Studio e инициатива за всички хора, които имат фантазия, въображение и не се страхуват да ги използват и покажат. Еднакво подходящо за деца и възрастни, студиото ще бъде разположено на 3 от локациите на Sofia Design Week и ще бъде достъпно за всеки по време на целия фестивал.

За да се запознаете с цялата детска програма и да се регистрирате за работилниците, посетете: edno.bg/sofiadesignweek

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт