В света на ръчно направените игрaчки Nenekidz

154479
В света на ръчно направените игрaчки Nenekidz

Дом на динозаври, мечки и чудовища... Ако по цял ден чувате "Искам крокодиииил!”, то Nenekidz е вашето място.

Хората, които стоят зад "Nenekidz” са Гергана Йотова и съпругът й Теодор Енчев.

Хартиена лодка с мотор е новата най-популярна играчка за вана

Понякога най-простичките неща ни карат да се усмихваме и да се откъснем от таблетите, смартфоните и социалните мрежи. Незаменимо удовол...

Специално за нас Гери споделя откъде й е дошла идеята за играчките и какво ги вдъхновява да правят толкова интетересни и уникални неща.

„Аз се занимавам с текстилните играчки, а той с играчките от дърво”, разказва Гергана.

„Започнахме да правим нещата, когато се роди първата ни дъщеричка , преди малко повече 4 години, увлечени от новия свят, в който се озовахме. Не сме имали намерение това да се превръща в нещо сериозно... Забелязала съм, че при повечето родители появяването на новия човек в живота им неминуемо отключва творческия потенциал, който всеки в по-малка или по-голяма степен, носи в себе си. Така се случи и с нас. Лично аз шия и майсторя откакто се помня , така че умения и материали не липсваха”, споделя майсторката на играчките.

„С голямо настървение започнах да преобразувам остатъците от платове, прежди и ширити в най-различни същества, къде познати, къде – не, на зоологията и къщата ни бързо се напълни с нови домашни любимци.

Децата в Кюстендил ще могат да правят играчки за елхата на града

Кюстендилски деца ще могат да изработват коледна украса в работилници под елхата в града. Това ще става в четири къщички, наречени "раб...

В момента, в който идеите станаха повече от местата по дивана, решихме да ги покажем извън нашия дом. Първо на приятели, естествено, а когато и те свършиха - и на по-широката аудитория.

Така се появиха „Nenekidz”, кръстихме ги на малката ни Неда, която тогава представяше себе си като Нене, произнесено с от широка беззъба усмивка.

Играчките изработваме в единични бройки, като отделяме много време и огромно внимание на всяка. Сами измисляме моделите, избираме материалите..  А като стана въпрос за тях -стремим се доколкото е възможно да използваме естествени такива. Смятаме, че това, детето ти да играе с ръчно изработени, красиви играчки от естествени материали, не е излишен лукс, както мислят някои родители, а начин да възпитаме  в децата вкус, който после ще остане и ще ги насочва през целя им живот и ще ги кара винаги да пресъздават тази красота около себе си. Може би дори това е основният мотив в цялата работа, понеже като родители се сблъскваме ежедневно с унищожителната "естетика", с която ни заливат щандовете на детските хипермаркети . защото в ранна възраст детето ще се зарадва еднакво и на оригиналната играчка, направена с любов, вкус и старание и на пластмасовата отливка, но на по-късна възраст, ще се радва и ще възприема за хубаво това, което сме му предлагали, когато е било малко."

Играчката "Тамагочи" се завръща

Електронните играчки "Тамагочи", изобретени в Япония, се завръщат за Коледа в Европа, предават световните агенции. Този вид играчки бе...

В детската стая на Nene, рулетката и правият ъгъл са оставени да почиват, и на меки възглавници и шарени постелки ще затаим дъх, за да чуем как дървото диша, да разберем, че плюшените мечки имат сърца, и от умалелия пуловер се е излюпил динозавър!

Като родители, целта ни е да помогнем на детството да остане един от най-прекрасните периоди от живота на нашите деца. Да оставим тяхното въображение да счупи всички граници и да ги научим да виждат красотата във всеки допир, всяко копче, всеки звук.

Ако вече сме ви заинтригували и искате да имате един нов, абсолютно натурален, домашен любимец създаден от Гери и Тео, ето как да се сдобиете с него.

 "Има два варианта някой да се сдобие с нашите играчи. Първият е онлайн - с поръчка по имейл или по телефона. А  другият е да ни намерите на различни събития, базари, работилници, за които подаваме информация на страницата ни във фейсбук https://www.facebook.com/Nenekidz.

Играчката "Тамагочи" се завръща

Електронните играчки "Тамагочи", изобретени в Япония, се завръщат за Коледа в Европа, предават световните агенции. Този вид играчки бе...

Доставката извършваме лично, ако става дума за София, или с куриер по желание на клиента.

Ако сте от нетърпеливите и искате да имате колкото се може по-скоро зелена лисица или заек, може да намерите творенията на Гергана и Теодор още утре – 01.02.2014 година, на бул. „Мадрид” в “KANAAL”. Събитието започва в 14:30 и ще продължи до 18:00 часа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Арт