Третокласничка прочете 62 книги за една година

9548
Третокласничка прочете 62 книги за една година
Снимка: Actualno.com/Наси Маркова

С приза „Читател на годината” за 2016 г. в Асеновград бе удостоена Сийка Каранлъкова. Асеновградчанката спечели конкурса на Градска библиотека „Пайсий Хилендарски“ с общо 215 заемания на книги от Отдела за възрастни през изминалите 12 месеца.

За активната си читателска позиция Сийка Каранлъкова получи грамота и предметни награди. В категорията „Млад читател на годината” пък бяха класирани три деца до 14-годишна възраст. Първа в детската надпревара се нареди Нелина Кюрпекова - ученичка в 3-ти клас на СУ „Свети Княз Борис I” в Асеновград. Момичето е прочело точно 62 книги за една година.

Над 3 200 души са "За" Дневен център за младежи в Асеновград

Близо 3 300 подписа събраха майки от Сдружение „Милосърдие-Асеновград“, които искат да бъде изграден Дневен център за младе...

За своя интерес към четенето тя бе възнаградена с голямата награда - организиране на „Уникален рожден ден в библиотеката“. Веднага след Нелина, втората позиция, с прочетени 47 произведения, зае нейната съученичка Ъшъл Останджък. На третото място на почетната стълбица се изкачи осмокласничката Магдалена Апостолова. През 2016 г. тя е заела общо 34 книги.

Конкурсът бе обявен за първи път през миналата година, а основната му цел е насърчаване на асеновградчани към четенето и посещаване на библиотеката, с особен акцент към децата. Церемонията, на която бяха обявени резултатите и връчени наградите, се състоя днес в ранния следобед. През 2016 г. Градска библиотека “Паисий Хилендарски” в Асеновград е регистрирала малко над 2 100 читатели. От тях над 900 са деца до 14-годишна възраст. Записани са около 33 100 посещения. Заети са близо 63 500 библиотечни документа.

“Реалният брой на посещенията и на извършените услуги в асеновградската библиотека са значително повече. Статистиката, обаче, не отчита потребителите на останалите библиотечни дейности.“, посочи директорът на едно от културните средища в Асеновград Милена Марковска.

На церемонията днес присъстваха съучениците, родителите и близки на двете призьорки. По повод днешното събитие малчуганите се включиха в четено на известни мисли от любими книги. Поздрав към победителите отправиха децата от Вокална формация „Калина Малина” и Музикална школа ”Станимака”.

И в Асеновградско солта за пътищата е на привършване

На привършване е солта, ползвана за обработка на заснежените улици в община Асеновград. Притеснението си от това изрази заместник-кметъ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Промени в движението между Ружинци и Дунавци

Майският преврат 1934 г. и гоненията срещу дейците на ВМРО (ВИДЕО)

Времето утре - 27 април 2024 г.

Тревожна картина за българските младежи показва международно изследване

Изненадващ нов шеф в Euronews България (СНИМКИ)

След статия на Actualno.com: Отпадна налогът от 200 лв. на месец за берачите на гъби и плодове в гората

България избегна Съда на ЕС: Закрита е ключова наказателна процедура

Автокино под звездите от 27 до 29 април в София

Над 1.3 млн. българи са живели под прага на бедност през 2023 г.

„Български пощи“ отново приемат пратки за Израел

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com