Всички детски градини в Асеновград работят и през август

5424
Всички детски градини в Асеновград работят и през август

Няма да има детски градини в Асеновград, които ще прекъсват работа през летния сезон тази година. Сборни групи се очаква да бъдат съставени почти във всички такива. Това ще се наложи, само ако броят на присъстващите деца намалява, уточниха от общинското ръководство на Асеновград пред кореспондента ни в града.

Периодът, в който се очаква временната реорганизация, е както обикновено - до края на месец август, като не може да се конкретизира с точност. Ако родителите изпращат малчуганите си редовно на градина, е възможно сформирането на сборни групи да бъде преустановено и по-рано. За майките и татковците, чиито деца ще посещават за първи път сборна група, от Община Асеновград уточниха, че предварително не се изискват никакви документи и заявления.

Откраднаха храната на детска градина в Чепеларе‏

Неизвестни засега на органите на реда апаши, обраха склада за хранителни продукти в Чепеларе. На този етап не е установено задигнатото ...

Попитахме майки и татковци от Асеновград какво биха предпочели и те заявиха, че предпочитат детето им да продължи да посещава детското заведение и през лятото. Главната причина е, че и двамата са работещи и няма на кого да оставят рожбата си през това време. Други споделиха, че по този начин не се прекъсва развитието и социалните контакти на детето. Има и родители, които не работят или ползват целия си платен годишен отпуск наведнъж. Те споделиха, че спират малчуганите си от посещения в детската градина през летния сезон, за да прекарат повече време заедно с тях, а не заради сборните групи. Така че проблем в асеновградските детски заведения по този въпрос няма. Това коментираха още от Община Асеновград.

Съгласно нормативната уредба Наредба номер 7/29.12.2000 г. дадена детска група се разформира при падане броя на присъстващите деца под определения минимум, който е 12. Ако малчуганите са повече, не се налага по-големи и по-малки да бъдат събирани заедно. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com