В Асеновград се проведе заключителна пресконференция за обновяването на читалище "Родолюбие"

744
В Асеновград се проведе заключителна пресконференция за обновяването на читалище "Родолюбие"
Снимка: Община Асеновград

Кметът на община Асеновград д-р Христо Грудев откри заключителната пресконференция, с която се постави финал на проекта за ремонта на НЧ „Родолюбие“ в града. Проектното предложение бе реализирано чрез комбинирано финансиране от ОП „Региони в растеж“ 2014 г. – 2020 г., Фонд за устойчиви градове и със съфинансиране от община Асеновград. Сградата на читалището е въведена в експлоатация през 1964 г. и от тогава по нея са извършвани само малки частични ремонти. Години наред сградата беше в лошо състояние - ниска енергийна ефективност, течове от покривната конструкция, амортизирани санитарни помещения, гримьорни и зали, неефективна отоплителна система, остаряло сградно и сценично оборудване и обзавеждане и редица др. проблеми. Именно за решаването на тези наболели проблеми разработихме проектно предложение и кандидатствахме за финансиране пред Оперативна програма „Региони в растеж” и Фонд за устойчиви градове. В средата на 2021 г. проектното предложение беше одобрено и реализацията на проекта стартира. 

Част от строително-монтажните работи (СМР) включват: доставка и монтаж на нова енергийноефективна дограма, полагане на вътрешна топлоизолация, рехабилитация и пребоядисване на външните фасади, цялостна подмяна на покривната конструкция на сградата, подмяна на всички инсталации - електрическа, ВиК, сигнално-охранителна, пожароизвестителна и климатична, изграждане на отоплителна и вентилационна системи, въвеждане на енергоспестяващо осветление; ремонт на санитарни възли и изграждане на нови такива, ремонт на всички зали, стаи и помещения в сградата. Изградиха се също така външна рампа, вътрешни стълбищни платформи и специализирани санитарни помещения за хора с увреждания. Монтирано е ново сценично осветление, което се управляват автоматично от модерен пулт. Доставена беше една от най-добрите към момента на пазара акустична и озвучителна системи. Изгради се изцяло нова сценична механизация, монтираха се нови театрални столове, завеси, сценично облекло и много др. елементи. Към момента всички ремонтни дейности и доставки са завършени. В началото на този месец бе извършена и приемателна комисия от РДНСК, след която обектът получи разрешение за ползване, осигуряващо провеждането на културни мероприятия в сградата.

Този документ е създаден в рамките на проект: КУЛТУРНА ИНФАСТРУКТУРА - ОБНОВЯВАНЕ И ВНЕДРЯВАНЕ НА МЕРКИ ЗА ЕНЕРГИЙНА ЕФЕКТИВНОСТ НА СГРАДАТА НА ЧИТАЛИЩЕ „РОДОЛЮБИЕ“, ГР. АСЕНОВГРАД”, ДБФП № BG16RFOP001-1.025-0007-C05, финансиран по ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г., съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие. 

Още: НЧ „Родолюбие“ – Асеновград бе официално открито с оперен концерт

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АСЕНОВГРАД:

Събития по повод „Паисиеви дни“ в Асеновград (ПРОГРАМА)

Стотици малки булки отново ще обагрят Асеновград в бяло

Лятна ваканционна програма за ученици от Асеновград

Кампания за опасни отпадъци в Асеновград

Пълно с посетители в първия ден от новия сезон на Градския плаж в Асеновград

10 стойностни кино заглавия на "Менар филм фест" в Асеновград (ПРОГРАМА)

„Шарена ваканция“ отново предлага летни занимания за децата на Асеновград

Струнен концерт събира големи имена в Асеновград

В Деня на екологията Асеновград подписа договор за закупуването на електробуси

Градският басейн в Асеновград е готов да посреща посетители

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com