X
 
 

Жена се събуди след 27 години в кома

6418 0
Жена се събуди след 27 години в кома
Снимка: iStock
Мунира Абдула от Обединените арабски емирства се е възстановила от 27-годишна кома, в която изпаднала след пътно произшествие, съобщава BBC.

Жената била на 32 години, когато автомобилът, с който пътувала, се блъснал в автобус през 1991 г. Тя била на задната седалка и държала 4-годишния си син Омар в ръцете си. Той получил само драскотини, защото майката го защитила от удара, но тя била с тежка мозъчна травма.

Разказите на деца, преживели клинична смърт

Как мислите, на колко години трябва да е човек, за да се докосне за първи път до смъртта? Това е въпрос, зададен от доктор по философ...

Абдула била прехвърляна в различни болници в ОАЕ и в чужбина. През април 2017 г. семейството получило субсидия за лечение в Германия. Жената била оперирана и непрестанно трябвало да бъде на физиотерапия, за да не атрофират мускулите й. През юни 2018 г., седмица преди изписването, тя се раздвижила. Това изглежда било предизвикано от скандал в стаята ѝ, в който участвал синът ѝ. Изглежда Абдула усетила, че той е застрашен и започнала да издава неясни звуци.

След 3 дни извикала сина си по име, а после казала имената и на своите братя и сестри. Когато се събудила, тя с трудност отговаряла на въпросите на лекарите и казала стихове от Корана.

С времето Мунира Абдула станала по-комуникативна. Сега отново е преместена в болница за физиотерапия и рехабилитация в страната си. В доклад на болницата от миналия месец се казва, че "тя може да общува, особено в познати ситуации".

"Причината, поради която споделих тази история с хората, е никога да не губят надежда по отношение на близките си, не мислете, че са мъртви, когато се намират в такова състояние", твърди синът ѝ Омар пред в. National, който се издава в ОАЕ.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 3 потребители
Последно в Актуално