Родители забраниха на дъщеря си да ползва Facebook, тя се самоуби

27855
Родители забраниха на дъщеря си да ползва Facebook, тя се самоуби
Снимка: Getty Images / Guliver

Момиче от Индия се обесило, след като родителите му забранили да използва Facebook. 17-годишната Аишварая Дахивал била открита в спалнята й в семейния дом в гр. Парбхани, щата Махаращра, съобщава БГНЕС.

Родителите й вдигнали скандал, като й забранили не само да използва компютъра си за връзка с Facebook, но и да престане по цял ден да разменя съобщения с познати по мобилния си телефон. След разправията, момичето се заключило в стаята си. По-късно била открита обесена, а до нея имало предсмъртно писмо.

В Индия изнасилиха групово и подпалиха 14-годишно момиче

14-годишно момиче е било изнасилено и подпалено от трима мъже в северния окръг Сирса Калаар в Индия, съобщава khaama.com. Момичето се ...

Полицията проучва бележката, в която Аишварая описва скандала. Психолози твърдят, че са зачестили случаите на самоубийства, резултат вкл. от психични разстройства, чиито признаци преди това не биват засичани, така че потенциалните жертви не могат да бъдат лекувани.

Интернет е относително слабо използван в Индия, но се очаква до края на 2013 г. около 200 млн. души от населението на страната, което е 1,2 милиарда, да бъдат онлайн. Около ¾ от гимназистите предпочитат да си общуват чрез социалните мрежи като Facebook, отколкото по телефона, сочи проучване на Tata Consultancy Services.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com