Смъртоносна атака в Пакистан уби над 20 души, ранените са над 50

3021
Смъртоносна атака в Пакистан уби над 20 души, ранените са над 50

Най-малко 20 души бяха убити, а над 50 ранени, след като атентатор се взриви в правителствена сграда в северозападен Пакистан.

Бомбаджията е набелязал регистрационен офис в Мардан, на 150 км. от Исламабад, където много хора са чакали в редица, за да получат своите лични карти. Това съобщиха от полицията пред местни медии.

Нараства броя на жертвите от земетресението в Афганистан и Пакистан

263 са жертвите на земетресението в Пакистан и Афганистан. Има  и има двама ранени и в индийския щат Кашмир. Възможно е броят на ж...

Телевизионни кадри показват мъртви тела, разхвърляни дрехи и други вещи, разпръснати около взрива, когато атентаторът е опитал да влезе в сградата неуспешно и е активирал взрива отвън. Няколко сгради са засегнати от атаката.

Властите съобщават, че броят на жертвите вероятно ще нарасне.

Няма все още поемане на отговорност за нападението, но службите за сигурност подозират участие на Тахрик е-Талибан Пакистан, съюз от различни бунтовнически групи, действащи в Пакистан.

Атаката идва след екзекуцията на 4 членове на талибаните по-рано днес, осъдени за участие в смъртоносната атака над училище в Пешавар миналата година, когато загинаха 132 ученици.

100 жертви на земетресението в Афганистан и Пакистан

Броят на жертвите на земетресението с магнитуд 7,5 в Афганистан и Пакистан достигна 100 души, съобщава електронната версия на пакистанс...

Не е имало незабавен съдебен иск за отговорност за нападението, но службите за сигурност подозират участието на Tehrik-е-Пакистан талибаните (TTP), консорциум от различни бунтовнически групировки, действащи в Пакистан.

Автор: Руслан Трад

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com