Талибаните поставят трудноизпълними условия за мир

13961
Талибаните поставят трудноизпълними условия за мир
Снимка: Getty Images / Guliver

В преговорите си с правителството талибаните в Пакистан са поставили трудноизпълними условия - те настояват за освобождаването на всички екстремисти в затворите и за изтеглянето на войските от племенните територии, предаде БГНЕС.

Първата среща между представители на правителството и талибаните се състоя в четвъртък, но поставените от бунтовниците условия задълбочават съмненията за успеха на преговорите.

Според един от командирите на талибанското движение в Пакистан, въпросите със затворниците и изтеглянето на войските са само тест, с който правителството да докаже искреността си.

Талибаните настояват за изтегляне на войските от племенните територии, а сигурността да бъде осигурявана от силите за сигурност към местната администрация. Друго тяхно искане е да бъдат освободени около 4000 затворници, сред които има и такива със смъртни присъди. Други условия на талибаните са въвеждане на строга форма на ислямския закон Шериат и на ислямско образование в цялата територия на страната, както и прекратяване на военната помощ от САЩ и на употребата на безпилотни самолети.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com