Украйна въвежда визов режим с Русия

17403
Украйна въвежда визов режим с Русия
Снимка: Getty Images/Guliver

Министерството на вътрешните работи на Украйна ще въведе визов режим с Русия, заяви секретарят на Съвета по национална безопасност и отбрана Ундрей Парубий, предаде БГНЕС.

По думите на Парубий това ще стане в "най-кратки срокове, доколкото е технически възможно".

Украйна освен това се готви да напусне СНГ /Сдружение на независимите държави/, в която участват бивши съветски републики. Киев е дори е настоящ председателстващ СНГ, като вече обяви, че се отказва от тази привилегия.

От руското външно министерство съобщиха, че засега не са получили никакви официална уведомление от Украйна по въпроса за въвеждането на визов режим. Междувременно Киев утвърди план за евакуация на украинските граждани от Крим, който вече се присъедини към Руската федерация заедно със Севастопол, който бе обявен за град с федерално значение.

В същото време руската администрация започна да раздава руски паспорти в Крим след присъединяването на украинския полуостров към Руската федерация, съобщи публичната агенция РИА Новости.

"Процесът започна. Днес /сряда/ дадохме част от паспортите и постепенно той ще става все по-интензивен", заяви пред агенцията ръководителят на руската Миграционна служба Константин Ромодановски.

Путин разпореди двойни пенсии в Крим

Руският президент Владимир Путин е наредил да бъдат увеличени двойно пенсиите на жителите на Крим, за да се изравнят с тези в Русия,...

Проектозаконът за присъединяване на Крим към Руската федерация беше внесен вчера в долната камара на руския парламент и населението на полуострова вече се смята за руски граждани, уточнява РИА Новости. Ромодановски не уточни как ще живеят и работят в Крим хората, които не желаят да придобият руско гражданство. "Имаме да решаване приоритетни задачи", посочи той, обяснявайки, че проблемът с Крим е уникален и присъединяването към Русия датира от съвсем скоро.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com