Гръцките предложения не включват орязване на пенсиите

10482
Гръцките предложения не включват орязване на пенсиите
Снимка: Getty Images/Guliver

Новите предложения на Атина за деблокиране на международната помощ не включват намаляване на съществуващите пенсии, заяви дипломатически източник в Брюксел.

"Съкращаването на пенсиите е неприемливо за гръцките власти и не е част от окончателното предложение на Атина", заяви източникът, цитиран от БГНЕС.

Вчера гръцкият премиер Алексис Ципрас представи последните предложения на Атина за споразумение с кредиторите. Той направи това в телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд. След разговора Юнкер определи предложенията на Ципрас като "добра основа за споразумение".

По-късно довечера лидерите на еврозоната ще се срещнат в Брюксел, за да решат съдбата на Гърция и дали тя ще получи жизненоважната финансова помощ.

Междувруменно опашки от граждани се извиха пред банките в Гърция, съобщи Нова тв. Много от гърците бързат да си изтеглят спестяванията, наплашени от новината, че в страната ще бъде обявен фалит.

Икономисти: Няма опасност за банковата ни система заради Гърция

Гръцките банки имат като наличност 4,5 млрд. евро, т.е. няма да има липса на ликвидност за поне следващата седмица. Това заяви икономис...

Припомняме, че Европейската централна банка увеличи лимита на гръцките банки от фонда за спешна ликвидност. Неофициална информация показва, че сумата е 2 млрд. евро.

До момента няма затворени банкови институции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com