Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мицкоски: Включването на българите в Конституцията е диктат

22 април 2024, 22:15 часа • 2496 прочитания

„Включването на българите в Конституцията е диктат, приет от правителството на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) и Демократичния съюз за интеграция (ДСИ). Не виждам необходимост от включването на българите в Конституцията“. Това заяви председателят на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски, предаде БГНЕС.

Още: Мицкоски: Решен съм да няма конституционни промени под български диктат

Според Мицкоски искането за включване на българите в Конституцията ще бъде последвано от нови условия от страна на София по пътя на Северна Македония към ЕС. "Ако не можеш да убедиш България да спазва решенията на европейските институции, а България е подписала Конвенцията за правата на човека, как да повярваме. И ако не сте в състояние да убедите България, как да повярваме, че това е последната молба и че няма да има други молби. Ние търсим един вид гаранция, че няма да има други искания и други унижения", каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

Още: Мицкоски с поредна атака срещу България

Според Мицкоски най-важното е, че според Конституцията всички етнически общности се ползват с равни права. "И стигаме до главното. Нашата Конституция е такава, че гарантира правата на всеки гражданин, независимо от етническата му принадлежност. Нашата Конституция не се изчерпва със зачитането на правата на горепосочените (българите), а на всички. През последните години преглътнахме много неща“, добави той.

Още: Предизборни излияния: В Скопие искат българите още да не се вписват в Конституцията

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес