И Сърбия ще ползва армията за гранична охрана

2597
И Сърбия ще ползва армията за гранична охрана
Снимка: Getty Images/Guliver

Армията ще бъде включена в защитата на сигурността на страната. Това каза сръбският министър на правосъдието Никола Селакович след извънредното заседание на Бюрото за координация на службите за сигурност по повод изострянето на мигрантската криза и напрежението в т.нар. Балкански път, предаде БГНЕС.

Заседанието се проведе под ръководството на премиера Александър Вучич. Селакович призова президентът Томислав Николич да свика Съвета по национална сигурност и да бъде взето решение за увеличаване на капацитета за справяне с мигрантската криза в усложняващата се ситуация в региона. Правосъдният министър на Сърбия повтори, че поради увеличаващия се прилив на икономически емигранти страната няма да вдига стени и огради, но ще защитава собствените си интереси.

Германските власти върнаха доброволно 135 мигранти в Афганистан

Германия депортира група от 135 мигранти, които доброволно се върнаха в Афганистан заради липса на бъдеще в Европа. Международната орг...

"Гражданите трябва да знаят, че всички наши служби за сигурност, както и полицейските ни сили, са в пълна готовност....Сърбия ще зачита достойнството на всички мигранти, но Сърбия няма да променя политиката си", каза в заключение правосъдният министър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com