От другата година ЕС дава повече пари за страните, имащи проблеми с бежанците

5012
От другата година ЕС дава повече пари за страните, имащи проблеми с бежанците
Снимка: БГНЕС

В бюджета на Европейския съюз за догодина са предвидени повече средства за страните, които изпитват проблеми с бежанската вълна. Това обяви пред БНР евродепутатът Европейската народна партия (ЕНП) Андрей Новаков (ГЕРБ).

"Парите със сигурност няма да са по-малко, отколкото бяха през 2015 година", каза Новаков. "Ясно си даваме сметка, че ситуацията не се е подобрила, вероятно ще бъдат заделени адекватни средства, така че държавите членки и особено тези, които най-тежко посрещат последствията от имигрантската вълна, да бъдат подпомогнати така, че и хората да получат достойна помощ и това да не е за сметка на населението", добави още евродепутатът.

Нейнски: Има опасност от бежанския поток от Гърция

България, като членка на Европейския съюз, трябва да търси общи решения на бежанската криза. Това мнение изрази посланикът на страната ...

През изминалата нощ в сръбската столица Белград пристигнаха 70 автобуси с бежанци, идващи от Гърция през Македония. Те пристигнаха от временния лагер в Прешево, в югоизточната част на Сърбия, информира БГНЕС.

В Белград днес ще бъде открит информационен център за бежанците, където имигрантите ще може да получават информация на родния си език, предаде РТС.

Върховният комисариат на ООН за бежанците (ВКБ на ООН) съобщи, че над 7000 имигранти са пристигнаха в Сърбия в събота срещу неделя. "Над 7000 души влязоха в Сърбия през нощта в събота срещу неделя, след като успяха да преминат от Гърция в Македония и да се качат на влак в град Гевгелия", съобщи ВКБООН в свое изявление.

Само за последните два месеца в Република Македония са влезли над 44 000 души. Всички те се транспортират организирано от гръцките власти до македонската граница край македонския град Гевгелия.

Франция призова да се помогне на Македония за бежанците

Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс призова за спешно решаване на бежанската криза в съседна Република Македония. По ...

Днес австрийският министър на външните работи Себастиан Курц ще посети Гевгелия. Той ще бъде придружаван от македонския вътрешен министър Митко Чавков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com