Франция призова да се помогне на Македония за бежанците

4274
Франция призова да се помогне на Македония за бежанците
Снимка: Gettyimages

Френският министър на външните работи Лоран Фабиюс призова за спешно решаване на бежанската криза в съседна Република Македония.

По време на съвместна пресконференция в Прага с чешкия си колега Любомир Заоралек Фабиюс съобщи, че министрите на вътрешните и на външните работи на страните членки на ЕС ще обсъдят този проблем, защото броят на бежанците преминаващ през територията на Македония става все по-голям. Това не е проблем, който трябва да се решава само от Македония, каза още френският дипломат.

АР припомня, че само за последните два месеца през западната ни съседка са минали около 45 000 бежанци. Агенцията уточнява, че бежанците след това се отправят към Сърбия и оттам към Унгария.

По време на пресконференцията на Лоран Фабиюс му прилоша, но не загуби съзнание. Френският министър на два пъти залитна и Заоралек му се притече на помощ. След това Фабиюс бе изведен от залата. Нашият министър изпита "малко неразположение без обаче да губи съзнание", съобщиха от френското министерство на външните работи. След като си починал Фабиюс отишъл на официална вечеря.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа