Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Откриха мъртъв американски турист на остров Корфу

16 юни 2024, 17:28 часа • 1509 прочитания

Американец беше открит мъртъв близо до гръцкия остров Корфу днес, а трима други туристи са в неизвестност. Изчезналият 55-годишен мъж е открит в морето близо до старото пристанище Матраки, а човекът, който го е намерил, е информирал полицията, предаде ЕРТ.

Мъжът е видян за последно жив във вторник, 11 юни. Тялото му ще бъде прехвърлено в болницата на Корфу за аутопсия. Мъжът е бил на почивка с гръцко-американски приятел.

Още: Тежка катастрофа в Гърция: Има загинали

Смърт в Гърция

Снимка: iStock

Това е пореден случай на смъртен случай на турист на гръцките острови през последните дни след гибелта на водещия на BBC Майкъл Мозли в Сими миналата седмица и на 74-годишен холандец, открит мъртъв от пожарната служба в Самос преди ден.

Две французойки на възраст 73 и 64 години са издирвани в Сикинос, малък остров в Егейско море, а в Аморгос властите търсят още един турист.

Още: Силно обгоряло тяло на жена откриха на гръцки остров

Гърция регистрира опасни за туристите температури през първата седмица на месец юни, които достигнаха 43°C в много райони на страната. Археологическият обект на Атинския акропол, включен в списъка на ЮНЕСКО, най-посещаваната атракция в Гърция, беше затворен за обществеността през най-горещите часове в продължение на два дни, съобщава БГНЕС.

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес