Сърбия иска да е в добри отношения и с Русия, и с Турция

5958
Сърбия иска да е в добри отношения и с Русия, и с Турция

Сърбия няма намерение да се намесва в проблемите между Русия и Турция, а се надява да съхрани добрите си отношения и с двете страни, заяви премиерът Александар Вучич, предаде БГНЕС.

Той обяви това на пресконференция с гостуващия турски премиер Ахмет Давутоглу. В отговор на въпроса каква реакция очаква от Москва, приемайки турския си колега и на фона на руските санкции срещу Турция, сръбският правителствен говорител заяви: „Като премиер на една суверенна държава, не очаквам реакции на когото и да било за нашите срещи. Това са вътрешни дела между Сърбия и Турция и аз съм напълно убеден, че нашите руски колеги се отнася към това с уважение“.

На свой ред Давутоглу в отговор на въпроса за сваления на 24 ноември руски бомбардировач заяви, че турската страна не е знаел чий самолет е пресякъл въздушната й граница.

"След като три пъти Бе нарушена въздушната граница на Турция, ние не знаехме чий е този самолет", каза Давутоглу. По думите му „на Русия много пъти бе посочвано нарушаване на въздушното пространство (на Турция)".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com