Туск ще разговаря с Давутоглу и Ердоган за борбата с тероризма и бежанската криза

3385
Туск ще разговаря с Давутоглу и Ердоган за борбата с тероризма и бежанската криза
Снимка: Getty Images / Guliver

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск пристига днес на посещение в Турция. Анкара е последната визита в обиколката му в балканските страни

Туск ще разговаря с премиера Ахмет Давутоглу. Прeдвижда се също да поднесе цветя на мястото на атентата от 17 февруари в Анкара, който отне живота на 29 души, предаде БНР.

Иванов: Няма да допуснем да се взимат едностранни решения за наша сметка

"Няма да позволим да се реализират едностранни решения, които да бъдат за наша сметка" заяви македонския президент Георги Иванов на с...

На лидерската среща на ЕС, състояла се на 18 и19 и февруари в Брюксел, лидерите на Европейския съюз публикуваха съвместна декларация, в която осъдиха терористичния атентат. 

Туск ще разговаря и с турския президент Реджеп Таип Ердоган. Приоритетните теми в срещите на европейския председател с турските политици ще бъдат борбата с тероризма и бежанската криза.

Връщане към мерките на Шенгенската зона, включващи строги проверки на външните й граници, представлява предварително условие за решаване на мигрантската криза, заяви Доналд Туск в навечерието на анкарската визита. По думите му, страните-членки трябва да отказват достъп на граждани на трети страни, които не отговарят на основните условия или които не са искали получаване на убежище, макар да са имали възможност. 

Визитата на Доналд Туск в Анкара е важна и от гледна точка на това, че лидерите на ЕС искат да видят резултатите от плана за справяне с бежанската криза преди ключовата среща с Анкара на 7 март. 

Турция е готова да приеме обратно нелегални мигранти от 14 страни

Турция е готова да подпише споразумение за повторно примане на нелегални имигранти от 14 страни. Това заяви говорителят на турското Мин...

ЕС договори план за действие с Турция, предвиждащ на страната да бъде предоставена помощ за бежанците в размер на 3 милиарда евро, в замяна на възпиране на мигрантските потоци към Европа.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Балкани