Заев: Македония има причина да празнува

943
Заев: Македония има причина да празнува
Снимка: БГНЕС

Македония има причина да празнува. Имахме страхотни събития. Ние осъзнаваме нашите общи стратегически цели, нашите общи мечти и надежди. Концертите тази вечер са покана за обединение с всички наши политически противници по отношение на реализираните стратегически цели на страната ни - членството в ЕС и НАТО.

Това заяви македонският премиер Зоран Заев от Битоля, където присъства на тържество по повод получаването на покана за преговори за присъединяване на Македония към НАТО. То е организирано от правителството в 15 града под мотото "Вървим напред, Македония в ЕС и НАТО".

Македония влиза в НАТО с македонски език и македонска идентичност

Управляващата партия в Македония Социалдемократически съюз на Македония (СДСМ) заяви, че с постигнатото окончателно споразумение з...

Заев смята, че поканата за членство трябва да обедини нацията и веднъж завинаги да се забрави синдрома да се отричат ​​успехите на другия, защото "всеки успех е успех за всички нас, за всеки гражданин".

Той заяви, че това, което направи Македония само за една година, е успех за всички, независимо от политическите им възгледи.

"Затова ние празнуваме и се издигаме над разделенията. Сега, както никога преди, ние протягаме ръка. Искам да кажа на всички граждани, че силите, които ни разделят са по-слаби от тези, които ни обединяват. Силите, които ни обединяват, са датата за преговорите с ЕС и поканата за членство в НАТО. Това са силите, които отвориха нашето бъдеще", подчерта Заев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com