БФС иска яснота около преобразуването на ЦСКА

8192
БФС иска яснота около преобразуването на ЦСКА

Създаването на ново дружество на мястото на старото, с което де факто се обяви фалит на ЦСКА, накара Българският футболен съюз (БФС) да поиска обяснение от армейския клуб какво става. Това ще се случи в понеделник, 24 юни, пише football24.bg.

Очаква се в новото дружество, акциите на което са на името на Христо Стойчков, да влезе „Нефтохимик". Новото дружество вероятно ще е с име ЦСКА 1923 или ЦСКА 1948. Няма да има обаче купуване на лиценза на бургаския клуб. Той отговаря на петте параметъра, за да е изряден. Ако има вливане и новият клуб вземе лиценз, той ще трябва да пререгистрира дружеството в София, след което да заяви стадион в столицата, където да играе, се казва в материал на "Труд".

ЦСКА върви към разпад?

Хаосът в ЦСКА е пълен, като новата седмица вещае един куп сътресения на „Българска армия” – точно такива, каквито има...

Вероятно ЦСКА (новият) ще изчака да бъде прекратен договорът за концесия с обявеното в несъстоятелност (старо) дружество, за да вземе Панчарево и „Българска армия". Дотогава може би ще се използва „Васил Левски".

БФС ще остави нещата в ръцете на Лицензионната комисия, която е най-компетентна и автономна - тя е под шапката на УЕфА, а не на родната централа. Но не е изключено да се наложи и свикване на извънреден Изпълком, за да одобри решението на комисията.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com