Остров Прочида – божествена красота в италиански стил

147451
Остров Прочида – божествена красота в италиански стил
Снимка: iStock/Guliver

Прочида е най-малкият остров, разположен по протежение на Неаполския залив, където туристите могат да се насладят освен на приказни гледки, но също и на някои древни разкопки, характерни за този район. Територията му граничи с нос Мисено и остров Иския и се характеризира като община в пределите на столицата на Кампания – Неапол.

Много от гостите идват тук не само заради отличните плажове, но и за да видят древните разкопки, които се свързват с гръцката култура. Остров Прочида много пъти е бил предпочитано за снимки място на режисьори от световна класа, където например са запечатани кадри от филмите “Пощальонът” и “Талантливият мистър Рипли”. Мястото е известно още и с красивата си брегова линия и природните пейзажи, които пленяват сърцата на гостите му. Множество богати хора от цял свят имат вили тук.

✽Location: #Corricella #Procida #Napoli #VesuvioCoast ✽Credits: @bbetulusta

A post shared by Napoli Vesuvio AmalfiCoast (@vesuviocoast) on

Очарованието на Прочида се разкрива още с акостирането на пристанището му, където се редуват розови, жълти, бели и сини сгради в компанията на множество луксозни яхти. Островът може да се обходи пеш в рамките на един ден, а черните му плажове са прекрасно място за слънчеви бани и къпане в морето.

Presents PHOTOGRAPHER | @Natischia77 LOVES OF THE DAY October 23, 2017 LOCATION | #Procida ☆ Italy 🇮🇹——————————————————— SELECTED BY | @LOVES_UNITED_ISLANDS CHOSEN BY | @George_Kormpos OUR TAG | #LOVES_UNITED_ISLANDS ——————————————————— ♡ Please show your support to our featured artists and visit their awesome galleries for more great shots ♡ ——————————————————— VISIT PARTNERS COMMUNITY: * @Loves_United_Family * @Loves_United_Life * @Loves_United_Europe * @Loves_United_Germany * @Loves_United_Drones * @Loves_United_Berlin * OUR MAIL | loves.members@gmail.com * #l_u_t_c_t_2017_october ——————————————————— Please have a Look on these great hubs👇 ——————————————————— 🔹@kings_greece 🔹@tv_greece_ 🔹@travel_drops 🔹@loves_trips 🔹@steets_and_transports 🔹@travelworld_addiction ——————————————————— #lov_Un_Isl_natischia77 . #loves_united_italy #topitalyphoto #super_italy #loves_united_life #islandsofadventure #best_worldplaces #island #exceptional_pictures #amazingview #loves_mediterraneo #ig_italy #paradise #paradiseisland #beautifulday #perfectplace #pocket_italy #best_worldplaces #unlimiteditaly #yallersitalia #total_italy #loves_madeinitaly #lost_world_treasures #loves_united_italia #ig_italia #italia_super_pics #loves_italia #ig_europa

A post shared by LOVES ☆ BEAUTIFUL ISLANDS (@loves_united_islands) on

Най-високата точка тук е старият град, Тера Мурата, със своите крепостни стени. В древността градът се е използвал като място за търговия с пшеница и вино. През 1563г., на върха на тази територия, бил построен величествен дворец, който по-късно се използвал и като затвор чак до 1988г.

Гостите на острова могат да се насладят на тесните, калдъръмени, улички в типичен италиански стил. За придвижване местните използуват скутери, които в един момент стават досадни за посетителите. Поради тази причина е препоръчително да наемете лодка и да си направите обиколка по вода, която трае около три часа и е най-добрият начин да уловите приказните пейзажи и да видите голяма част от местните забележителности.

Just a normal house in Italy❤️ #sobeautiful #italy #beautifulitaly #beautifulhouse#leciodkryjswiat

A post shared by Wiktoria (@wiktoriadziewulak) on

Близо до пристанището, само на няколко крачки, се намира главният площад на Прочида. От тази точка може да се отправите към стария град, като колкото по-високо се изкачвате, толкова по-прекрасна е гледката към пристанището, което е създадено през XVII век.

Около югозападната част на Прочида е разположено пристанището “Марина ди Чайолело”, което е с формата на полумесец. Тази част от острова преди е била вулканична област, която днес е трансформирана в място с множество барове, магазини и ресторанти. Пристанището е заобиколено от хълмистата територия на сателитния остров Вивара, който се свързва с Прочида посредством мост.

#procidaisland #procida

A post shared by Vincenzo Fontana (@vincenzo79) on

Една от пленителните черти на острова е архитектурата на местните сгради със своите средиземноморски пастелни цветове и множеството арки по тях в разнообразни вариации. Тук посетителите могат да избират сред богато разнообразие от места за настаняване. Цените в хотелите варират според бюджета на гостите, като много от жителите отдават под наем своите апартаментите и къщи по време на туристическия сезон. Много често извън сезона хотелите предлагат по-ниски цени за определени дати, а самите те варират от много евтини до много луксозни.

Остров Прочида предлага на своите посетители автентични ястия по домашни рецепти, които се предлагат в десетте ресторанта тук. Те могат да отговорят на широк диапазон от вкусовите предпочитания на своите клиенти с богатото си меню от морски специалитети, задушено заешко месо или спагети с морски таралеж. Сред тези деликатеси се нарежда и салатата от цитрусови плодове, гарнирана със зехтин и сос от лютив пипер. 

На острова се организират  множество фестивали и събития, сред които се нарежда “Лимоненият фестивал”, на който гостите могат да видят и да си закупят различни местни, ръчно изработени, сувенири и продукти. Безспорно обаче, главната атракция тук са плажовете и кристално чистото море, предлагащи спокойна атмосфера и отлични условия за почивка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Ето как инфлуенсъри опитват да привлекат млади туристи в Маракеш (ВИДЕО)

Това е най-големият пясъчен остров в света, ето къде се намира

Какво се случва с хвърлените монети във фонтана "Ди Треви" в Рим?

Топ 10 на най-посещаваните места в България от чуждите туристи (СНИМКИ)

Кои са 30-те най-атрактивни улици в света за 2024 година?

Защо Киото затвори за туристите улици в квартала на гейшите?

Защо туристите на този популярен остров не могат да напускат хотелите си днес?

Петте държави с най-добър баланс между работа и личен живот

Тази планина въвежда входна такса и ограничения за туристите

Най-влиятелните паспорти за 2024 година: Къде попада България?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com