ЦСКА: За нас БФС е секция на Ку-клукс-клан

11955
ЦСКА: За нас БФС е секция на Ку-клукс-клан
Клубът определи действията на футболната централа към случката с Присо като неадекватни

"БФС да отидат да пасат овце някъде. Ако ЦСКА толкова пречи на футболния съюз, да ни закрият", коментира разгневен единият от собствениците на ЦСКА Иво Иванов, предаде БГНЕС.

След победата на "Армейците" над Светкавица с 3:0 вчера, Иванов ядосано отвърна на изявлението, което малко по-рано БФС публикува към феновете в сайта си по повод зададените към тях въпроси от страна на ЦСКА.

Шефът на "червените" определи действията на футболната централа към случката с Присо като неадекватни. "От няколко дни се коментира, че има война между нас и футболния съюз. За нас това не е просто футболен съюз, за нас това е секция на Ку-клукс-клан. Днес качихме един клип в нашия сайт за безпрецедентното отношение на делегата, който яде кюфтенца и се радва. В доклада му не е написано, че към Присо има расистки изказвания и, че е провокиран. Присо не беше агресивен на терена. Направи една смешна постъпка, но ясно се вижда, че не е посегнал да удари някой. Нямаше адекватни действия. Присо беше арестуван в тунела. За какво? Защо е необходимо 4-5 полицаи да му извиват ръцете. За останалите скандали БФС публикува днес декларация. Мислех да говоря на юридически теми, но след като професорът по право Георги Иванов успя да излъже БФС, аз няма какво да кажа. Не очаквам реакция. След като Гонзо може да излъже цяло БФС, където има 50 или 100 юристи, че е играл в три клуба, не мога да очаквам реакция от тях. Да отидат да пасат овце някъде. Ако ЦСКА толкова пречи на футболния съюз да ни закрият. Омръзна ни да ни плашат – "мълчете си, ще ви вземем лиценза, това ще направим с вас", и да ни канят като любовници на тайни срещи", избухна Иванов.

До пет години затвор за играч на ЦСКА

Камерунецът от ЦСКА Нджонго Присо може да бъде осъден на до пет години лишаване от свобода. Причина за неговото задържане бе арогантнот...

Футболен клуб ЦСКА казва: "Стига!". Ние като ръководство, ако бяхме плашливи, нямаше да сме тук, а в Беласица или в Светкавица. Надявам се, това, което казвам, да го чуят господата от футболната централа. Аз съм омерзен от тях", каза Иванов пред журналистите.

Освен това той коментира и случая Анисе и лиценза на клуба. " Искам да си комуникирам с БФС с документи. Ако сме сбъркали, да извадят документ и да кажат, че не сме прави. Да престанат да се крият зад смешни аргументи за някакви декларации. Ако грешките се повтарят само към един, а другите се наказват сурово, значи това не е грешка. Когато тръгнахме да картотекираме Анисе, знаехме, че има известен риск и например да бъде наказан един мач, но чак такава безпринципна позиция не сме очаквали. Това е гавра с ЦСКА. Ние и останалите отбори допринасяме за нивото на футбола. Ако са решили да го няма, нека го няма. Не се притесняваме за лиценза. Аз лично знам точно какви са правилата за даване на лиценз. Ние изпълняваме правилата и няма защо да се притесняваме", завърши Иванов.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ