Томов уреди французи да реконструират "Армията"

4642
Томов уреди французи да реконструират "Армията"
Снимка: БГНЕС

Ръководството на ЦСКА е стигнало до договорка с френска компания за цялостната реконструкция на "Българска армия", пише "Тема Спорт". Двете страни водят преговори от няколко месеца, но всички детайли по споразумението вече са изчистени.

Въпросната компания е "Bouygues Batiment International". В проспекта на ЦСКА, който бе публикуван преди началото на публичната продажба на книжа, е записан точно този концерн. Александър Томов бе на посещение в Париж в края на февруари, когато е представил инвестиционния модел на клуба за преустройството на "Армията" и базата в Панчарево. Любопитното е, че разговорите с французите са били инициирани от президента на клуба Лорънс Дейвис, поне по думите на Томов.

Глобиха ЦСКА след преброяване на "сини" и "червени" в СОС

ЦСКА е глобен от Столичната община с 8000 лв. за непозволена сеч на 5 дървета в Борисовата градина, стана ясно на заседание на екокомис...

Така ЦСКА вече разполага с ресурса да реконструира "Армяита", но базата трябва да бъде отстъпена за свободно ползване от държавата. А това решение явно е далеч от позитивен завършек, поне засега. Според конспекта се предвижда между 12 000 и 15 000 кв. м. да бъдат отдадени на инвеститора за ползване за период от 10-15 години, колкото е предвиденият срок за компенсиране на направените разходи. По предварителни разчети клубът е предвидил 30 млн. евро да бъдат вложени в "Армията", а още 10 млн. в базата в Панчарево.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com