Глобиха ЦСКА след преброяване на "сини" и "червени" в СОС

5905
Глобиха ЦСКА след преброяване на "сини" и "червени" в СОС
Снимка: БГНЕС

ЦСКА е глобен от Столичната община с 8000 лв. за непозволена сеч на 5 дървета в Борисовата градина, стана ясно на заседание на екокомисията към градския парламент, съобщава "Труд". Съветниците обсъдиха проект на ЦСКА за ново игрище върху старите кортове, където да се играят срещи от детско-юношеското първенство.

Глобата е наложена, тъй като дърветата били отсечени преди кметството да разреши, за което от клуба били внесени нужните документи. Вчера съветниците поискаха да бъде представен точен опис на растенията, които в бъдеще ще бъдат засегнати от изграждането на игрището. По първоначални данни щели да са около 15 дървета. Проектът вече бил променен по искане на кметството, за да бъде спасена редица от стари кестени.

Разгорещен спор обаче предизвика частта от плана, която предвижда преасфалтиране и реорганизация на паркинга около спортния комплекс, който съществува и сега. Гергана Алексова (БСП) призова изказващите се първо да декларират от кой отбор са. Самата тя заяви, че е от ЦСКА. Според нея проектът трябва да се гледа внимателно, за да се опази растителността. Мястото за спиране обаче било нужно - не можело децата да ходят километър до игрището през зимата. Шефката на комисията Лорита Радева (ГЕРБ) призова да се загърбят клубните пристрастия. Който искал да спортува, можел да паркира другаде и да отиде пеш до игрището. "Аз съм от Левски, но съм тренирал и в ЦСКА - каза Николай Стойнев (ГЕРБ). - Трябва да адмирираме клубовете, които работят за детския спорт. Режимът за влизане с коли и автобуси в парка обаче трябва да се прецизира".

"Не трябва паркът да се превръща в паркинг", подкрепиха го други съветници. Главният архитект Петър Диков предложи тази част от проекта да не се разглежда, докато не стане новият план на Борисовата градина. Той изрази резерви към асфалтирането там.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Футбол БГ