Беззаконие е да обявиш преписка за секретна и да кажеш за какво се отнася

14827

Три са целите, които се гонят с привикването ми в прокуратурата. Това категорично заяви лицето на АБВ и бивш вътрешен министър Румен Петков.

Първата е обяснителният режим – за какво съм привикван, втората е оклеветяване и омаскаряване, а третата – префокусиране на общественото внимание, обясни Петков.

Румен Петков – Ден 32: Орешарски, отсъствай повече и по-често. Хората се чувстват добре от твоите отсъствия

Вчера бях на едно място, изпълнено със скръб и почит, и благоговение. Преклонението пред великия българин, големия шампион Янчо Патрико...

Държа да бъде разсекретена преписката срещу мен. Пред служителите си тя го прави, а същата прокуратура казва, че срещу мен има сигнал за купуване на гласове. Едно е донос, друго е донос на секретен сътрудник, а трето – сигнал по събрана оперативно информация, категоричен е бившият вътрешен министър.

Кой извика журналистите на засекретена преписка, попита Румен Петков. Към 9 вечерта в събота, 17 май, говорих с прокуратурата и предложих на служителя да се явя към 8 сутринта на следващия ден (18 май). А после там са журналистите – кой ги викна? Нека се види кой какво е завел след този разговор и да се разбере кой веднага търси медиите, каза един от лидерите на АБВ.

Натискът вече придобива брутални размери. Като казах, че началникът в Асеновград пред мен беше натискан заради събитие на АБВ, какво последва – образуват ми преписки, посочи Петков.

Сега, след като вече прокуратурата каза „купуване на гласове”, аз трябва да обяснявам как това не е вярно. А МВР спокойно може нищо да не обяснява, като каже – скретен сътрудник, категоричен е Петков.

Преписката срещу мен е „удобно“ засекретена и не мога да коментирам нейното съдържание, каза Румен Петков

Бившият вътрешен министър и член на Гражданската инициатива АБВ - Румен Петков е бил поканен за разговор в столичната полиция с предста...

Виждам натиск върху прокуратурата е подозирам, че е от Делян Пеевски. Видяхме как се действа в сектор „Сигурност” – с разговори в кабинета на вътрешния министър. Очевидно на Пеевски не му харесва, като обяснявам връзките му с БСП и ГЕРБ. Истината е, че след като Пеевси осигури гласове за хората, които искат да управляват, после ще гледа да си ги избие – чрез контрабанда, дори трафик на хора, завърши Петков.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com