Община Благоевград връща данъци на граждани

3963
Община Благоевград връща данъци на граждани
Снимка: община Благоевград

В своята пресконференция днес кметът на Благоевград д-р Атанас Камбитов заяви, че общината има готовност да върне на жителите на града данъци в размер на до 100 000 лв. Сумата е надвнесена от благоевградчани, а общината вече е писала на Министерския съвет с въпрос, свързан с това дали може да върне парите. „Трябва да има справедливост” – допълни Камбитов. Става въпрос за данъци за второ жилище, които благоевградчани са платили. Ако Конституционният съд реши, и мярката отпадне, общината се задължава да върне пълния размер на данъка, който гражданите са платили.

Другите важни теми от пресконференцията бяха свързани със социалните жилища, образованието, видеонаблюдението и новите проекти на общината. Социалните жилища, които от няколко години са тема номер едно за управляващите в града, се очаква да бъдат готови в края на май. Те са 172 на брой, а кметът допълва, че ще има ясни правила за кандидатстване и настаняване в апартаментите, което, разбира се, няма да бъде на расова основа, а на серия от критерии, които кандидатът трябва да има. Припомняме, че жилищата се намират в кв. Освобождение и ще бъдат предоставени на своите потребители напълно оборудвани с всичко необходимо за живеене.

Камбитов коментира и друга важна тема за града – тази за видеонаблюдението. По думите му е завършен първия етап от процедурата, като в него са включени районите на някои детски градини и училища в града. В момента се работи по втори етап, който ще бъде насочен към централната градска част. Припомняме, че община Благоевград изгражда мащабна мрежа от камери, които ще бъдат с най-висока резолюция. Очаква се камерите да помогнат на полицията в града да идентифицира шофьори в случаи на  нарушения, както и да осигури спокойствие на жители на града.

Съобщи се и добра новина за благоевградските училища. На три от тях им предстои ремонт: това са НХГ,  5 СУ „Георги Измирлиев” и 3 ОУ „Димитър Благоев”. В първото ремонтът вече е започнал, а в останалите две тепърва се очаква. Очаква се да бъде направен цялостен контрол и ревизия и на детските площадки, които вече няма да бъдат с пясък, а със специална настилка, която би намалила удар и би предпазила от нараняване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БЛАГОЕВГРАД:

Вандалска проява или опит за сплашване: Потрошиха кола с метален прът

Проучване за костенурки и змии заради АМ "Струма" в Кресненското дефиле: Никой не иска, АПИ дава повече пари

Собственик на магазин в Благоевград откри стара ръчна граната

Без аптека и лекар са жителите и гостите на Мелник

Благоевград отдели почти милион за приобщаване на ромите

Спешни медици протестират заради поредна проява на насилие към тях

Обвързаха кмет на голям град с Нотариуса: Кметът отговори подобаващо

4 години по-късно: Бившият кмет на Благоевград се завърна в ГЕРБ

Община Разлог и “МБАЛ- Разлог” набират средства за нов мамограф

Обраха офис на кабелна телевизия в Благоевград

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com