Да умреш на 27

12814
Да умреш на 27

На пазара вече е най-новата книга на испанския писател Джоузеф Гелинек „Да умреш на 27”. Това е трета книга за автора след „Десета симфония” (вече издадена на българския пазар) и „Цигулката на дявола”. Гелинек пише трилъри, а сюжетите му привличат вниманието на критиката по цял свят, заради смесването на заплетено действие с музикални теми. Книгите му се определят като „музикални трилъри”, уникални по рода си.

Добре дошли в опасния и противоречив свят на популярната музика! Рок енд рола винаги е привличал с екстравагантния начин на живот на изпълнителите: секс, наркотици и… едно мистично проклятие – да умреш на 27 в разцвета на кариерата си. В „Клуб 27” вече са Джими Хендрикс, Кърт Кобейн, Джанис Джоплин, Джими Морисън и броя на жертвите се увеличава. Дали смъртта им е трагично съвпадение или зад лошата поличба стоят жестоки убийства?

В негова помощ се присъединява музикалната журналистка Аманда Торес  – ходеща енциклопедия, запозната с всички официални и неофициални факти около света на рок музиката. В напрегнатото разследване се намесват българската мафия, организация за пиратско разпространение на музика и убиецът на Джон Ленън, все още излежаващ присъдата си.

Как всичко това се преплита ще разберете в най-новия роман на Джоузеф Гелинек  „Да умреш на 27”, една неочаквано добра комбинация между музикални факти и напрегнат криминален сюжет.

Джоузеф Гелинек
е псевдоним на испанския журналист Максимо Прадера, роден през 1958 г. в Мадрид. Гелинек има богат опит като музикален радио и телевизионен журналист. През 2008 г. публикува дебютния си роман Десетата симфония, следва Цигулката на дявола и  Да умреш на 27. Сюжетът и на трите романа е обвързан с музиката и критиците с основание ги определят като „музикални трилъри”.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Книги