5 месеца затвор и 10 000 лв. глоба за първия, търгувал с гласове

13905
5 месеца затвор и 10 000 лв. глоба за първия, търгувал с гласове

На 5 месеца затвор и 10 000 лв. глоба беше осъден 29-годишен мъж, уличен в търговия с гласове, съобщиха от Районната прокуратура в Плевен.

Незабавното производство срещу Милен Севдалинов Митев е приключило за 24 часа. По данни на разследващите той дал на петима души по 15-20 лв. срещу обещанието им да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия.

ЦИК: Присъствието на медиите е необходимо за прозрачността на изборите

За да гарантира законността и прозрачността на произвеждащите се избори на 12 май 2013 г. Централната избирателна комисия реши, че пред...

Митев не е лидер, нито член на никоя политическа сила, сподели баща му пред bTV. Няма обяснение за постъпката на сина си. Той ще изтърпява наказанието си в затвора в Плевен. Съдът там работи по още шест подобни сигнала.

Междувременно в Поморие във връзка със същото престъпление е бил задържан мъж. Разследването срещу него е започнато на 10 май от Окръжна прокуратура в Бургас.

Там разследват още 3 сигнала, във връзка с които няма привлечени обвиняеми, но се претърсват имоти и се изземат доказателства.

Мъж на възраст около 50 години е задържан по сигнал за купуване на гласове в Симеоновград. Това съобщи говорителят на Окръжна прокуратура-Хасково прокурор Павел Жеков. Мъжът е задържан по сигнал на гражданин в близост до избирателна секция.

Избирателната активност към 14:00 часа - около 30%

Между 27 и 30% е избирателната активност в по-голямата част от страната до 14:00 часа, съобщават от ЦИК. Голямата част от РИК, подали ...

Сигналът е, че е участвал в купуване на гласове. Мъжът е задържан с 1300 лева и листчета с написани имена на хора. Той е с полицейско задържане и все още не са му повдигнати обвинения. Разследването по случая продължава. Издирват се и други очевидци, както и евентуално хора, на които е плащано.

В прокуратурата са постъпили още 5-6 сигнала за купуване на гласове, но те са били неоснователни и при тях има откази на прокуратура.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com