Радев: Среща с Борисов ще има, когато има визия за справяне с корупцията

5383
Радев: Среща с Борисов ще има, когато има визия за справяне с корупцията
Снимка: БГНЕС

Среща с Борисов ще има, когато водената от него коалиция разработи визия за справянето с корупцията - нали не очаквате да коментираме управленската програма, която изкара хората на улицата. Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, предаде „Фокус“.

На въпрос дали ще има среща между него и премиера Борисов, Радев каза: „Среща ще има, когато водената от премиера коалиция разработи ясна и конкретна визия за справянето с корупцията по високите етажи на властта и за прекратяването на катастрофалния срив на инвестциите и за постигане на икономически ръст, който да направи така, че да догоним държавите от Централна и Източна Европа“, поясни държавният глава. „Нали не очаквате, че ще разговаряме и ще обсъждаме четиригодишната програма на кабинета „Борисов“ 3, която изведе хората на улицата“, каза още президентът.

Румен Радев не мисли да гостува на Слави Трифонов

Не е планирано подобно посещение на президента. Така от прессекретариата на държавния глава отговориха на въпрос на Actualno.com дали Р...

Във връзка с призива на лидера на БСП Корнелия Нинова към президента да даде морална подкрепа на предложението на левицата за намаляване на заплатите на депутатите, той коментира: „Първо, по отношение на моята заплата, която e обект на коментар от няколко дни - не аз определям заплатата на президента, а Народното събрание. Така че народните представители са в пълното си право да я намалят, както намерят за добре. Що се отнася до увеличаването на заплатите на политическия елит, то е оправдано само ако бъде обвързано с тяхната дейност по отношение на реалното благосъстоянието на българските граждани. Такива тендениции засега няма“.

Според Радев една от причините българските граждани да бъдат по улиците е, че не вярват, че българските политици разчитат само на заплатата си. „Българите ще имат достоен живот тогава, когато възпитат своите политици да живеят само от заплатата“, добави още Румен Радев, цитиран от "Фокус".

На въпрос за процесите в правителството и това кой да остане и кой да си тръгне, президентът отговори: „Не се меся в кухнята на коалициите и на партиите“.

По-рано днес лидерът на БСП Корнелия Нинова се обяви против ръста на заплатите на хората във властта.

По-високи заплати за властта точно преди коледните празници

От този месец народните представители ще получат по-високи заплати, показват изчисления на база данни от НСИ на вестник "24 часа". Спо...

По думите ѝ в ситуация, в която на улицата има десетки хиляди граждани, които протестират, да си увеличиш заплатата е неморално и абсолютно сбъркано поведение. „Заплатите на политическия елит ще се увеличат и то със задна дата с 90 лв. при положение, че знаем с колко се увеличават пенсиите", каза още Корнелия Нинова.

От левицата предложиха отново депутатските заплати да бъдат замразени на 2976 лева, колкото е основното възнаграждение преди разпускането на предходния парламент.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

ПП-ДБ: ЕК започна наказателна процедура срещу България заради четири партии (ВИДЕО)

Първан Симеонов: На ПП-ДБ ще им се ослади да са в опозиция известно време

За коалицията с ГЕРБ: Лена Бориславова даде обяснение

Свалянето на Желязков е отклоняване на вниманието от пуделите и контрабандистите: Говори Даниел Митов

Божанков: Подчинение ГЕРБ в наше лице няма да срещнат

Последен парламентарен контрол преди изборите 2 в 1

Кирил Петков: Росен Желязков не беше свободен

Димитър Гърдев е единственият депутат от България на най-големия форум на консерваторите в света

"Цялата работа изглежда силно съмнителна": Журналист с важни въпроси по случая с Агенция "Митници"

Николай Денков: Трябва да обвинят пудела, че има пачки

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика