104 бургаски млади учители с отличия за успешен старт в кариерата

2279
104 бургаски млади учители с отличия за успешен старт в кариерата
Снимка: Община Бургас

На тържествена церемония в Конгресния център вчера, бяха отличени всички млади учители в Бургас, за които тази учебна година е първа в професионалната им кариера. Събитието се проведе за седми поред път и бе посветено на Деня на народните будители – 1 ноември. Инициативата е по идея на кмета на Община Бургас Димитър Николов и има за цел да поощри младите педагози, избрали да се посветят на професията, която стои в основата на всички останали.

„За да бъдеш учител са необходими две неща – да имаш добро сърце и да обичаш децата. Човек, който не обича децата, не може да бъде успешен учител. Община Бургас през последните години, въпреки трудностите, инвестира изключително много в инфраструктура и подобряване на квалификацията и професионализма на бургаските учители. Продължаваме да търсим съвременни нови форми за обучение на нашите деца. Не може да има култура, изкуство, спорт, наука, знание и технологии, ако няма добро начало за младите хора, които учат в Бургас. Разчитаме на Вас!“, сподели кметът Димитър Николов.

Младите учители, които започват професионалното си развитие в сферата на образованието в Бургас тази година са 104 от 15 детски градини и 30 учебни заведения. Най-голям е броят им през тази година в Професионалната гимназия по морско корабоплаване и риболов "Свети Никола" – 10 и в СУ "Константин Петканов" с 6 нови педагози. Всички те получиха грамоти, клетвата на учителя и книгата „Absolvo Te“ на географа, писател, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ и приятел на Бургас – доц. Георги Бърдаров.

По време на церемонията заслужено признание за изключителния си принос в развитието на бургаското образование получиха докторите на педагогическите науки – проф. д-р Галя Христозова, ректор на Бургаски свободен университет 2014 - 2022 г. и доц. д-р Тинка Иванова, декан на Факултет по обществени науки в университет „Проф. д-р Асен Златаров“. Те бяха почетени с високото отличие „Ключът от кулата“, което се връчва само на изтъкнати личности с особени заслуги за развитието на Бургас. Почетният приз им бе връчен от кмета Димитър Николов.

„Няма да ми омръзне още дълго време да бъда заедно с младите хора, на които още мисля, че има какво да дам. Радвам се, че всичко това се случва в Бургас. Благодаря на г-н Николов и на колегите за интересните идеи, за първокласното начало, за състезанията по български език и за всичко онова, което прави града ни толкова интересен и предпочитан. Убедена съм, че може този, който знае. Нека Бургас да знае, колкото се може повече“, заяви проф. Галя Христозова.

„Приемам това отличие като награда за всички колеги, с които съм работила и продължавам да работя. В образованието съм от 1984 г. и като гледам младите хора тук, мисля, че всички усилия са си заслужавали“, допълни доц. д-р Тинка Иванова, декан на Факултет по обществени науки в университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

За празничната атмосфера на тържествената церемония се погрижиха ангелогласните изпълнители от вокална формация „Морски песъчинки“ с художествен ръководител Милена Добрева.

На събитието присъстваха още председателят на Общинския съвет в Бургас проф. Севдалина Турманова, началникът на РУО-Бургас Петя Петрова, зам.-кметът с ресор образование Йорданка Ананиева, ректорът на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ проф. Магдалена Миткова, ректорът на БСУ проф. Милен Балтов, председателят на Комисията по образование в Общински съвет Бургас инж. Виолета Илиева и педагози.

Пълен списък на наградените учители и училища вижте ТУК!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от БУРГАС:

Община Бургас продължава да ремонтира улиците в центъра на града

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на пет възможни локации

Красивото цветно изложение "Флора 2024" се открива на Лазаровден с концерт в Бургас (ПРОГРАМА)

Бургас посреща Лазаровден и Цветница с грандиозна програма

Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

Представиха резултатите от проекта за подобрено образование и грижи в ранна детска възраст в община Бургас

Авиомузей-Бургас кани децата на вълнуващо приключение за Великден

Забраняват строителството в Царево и Ахтопол от 15 май

Детски фолклорни ритми огласиха Младежкия международен център-Бургас

Служебният кабинет връща назначена от Радев за областен управител на Бургас

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com