X
 
 

Няма радиоактивен или токсичен отпадък в контейнерите от Италия в Бургас

815 4
Няма радиоактивен или токсичен отпадък в контейнерите от Италия в Бургас
Снимка: БГНЕС
На този етап няма установен радиоактивен или токсичен отпадък в контейнерите с отпадъци от Италия. Това стана ясно по време на брифинг за нерегламентирания внос на 20 контейнера с отпадъци от Италия на пристанище, стопанисвано от „БМФ Порт – Бургас“ ЕАД, предаде радио "Фокус".

Според Георги Чинев, Административен ръководител на Окръжна прокуратура - Бургас, изпращачът на контейнерите - италианското дружество „Дентиче панталеоне“ със седалище Авелино, Италия, и получателят - българското дружество „Блацион“ ООД, са идентични както в Бургас, така и във Варна. Краен получател на товара е дружество, което от град Плевен. 

Китай премахва пластмасовите торбички, опковки и сламки

Китай ще забрани неразградимите пластмасови торбички в големите градове и сламките за еднократна употреба в ресторантите до края на таз...

"Деклариран е бил отпадък от пластмаса и каучук, а са установени и други отпадъци - като желязо и текстил. В момента, в който бе получен сигналът, бяха ангажирани и всички държавни специализирани органи, имащи отношение към случая. Първоначалната проверка и последващите действия по разследването бяха проведени с тяхното съвместно участие", посочи още Георги Чинев. Той добави, че поради изтичане срока за временно складиране, отпадъците са имали съюзен статут, т.е. са освободени от временен внос.

"Това означава, че получателят е бил във възможност от този момент да ги получи - нещо, което той не е сторил", каза още Георги Чинев.

По думите на Емил Павлов, заместник-директор на ОД на МВР - Бургас, продължава провеждането на оперативно-издирвателни мероприятия с оглед установяване на всички лица и дружества, имащи отношения към вноса на тези контейнери. "Извършени са съответните замервания от компетентните лица - "Гражданска защита" и РИОСВ, има разминаване в декларирания и фактическия отпадък, но радиоактивен такъв категорично няма.

Припомняме, че досъдебното производство е образувано по повод пристигнали на пристанището в града 20 контейнера с отпадъци. Товарът е транспортиран с кораб на 5 септември 2019 г., като му е бил определен режим временно складиране за срок до 90 дни. По документи стоката е била декларирана като пластмасови отпадъци и каучук. Изпращач на контейнерите е италианското дружество „Дентиче панталеоне“ със седалище Авелино, Италия. Получател на товара е българското търговско дружество „Блацион“ ООД, със седалище и адрес на управление в гр. София. Негов управител е Блаже Игнатовски – гражданин на Република Северна Македония.

Greenpeace: ТЕЦ "Бобов дол" не е пригоден да изгаря опасни отпадъци

"Ако наистина се изгарят опасни отпадъци в ТЕЦ „Бобов дол“, това е много голям проблем, защото, от една страна, те нямат ра...

В резултат на извършени понастоящем действия по разследването е установено несъответствие на декларирания, с част от фактически наличния отпадък. Действията по разследването и процесуалните такива продължават.

Снимка: Архив

Actualno.com

Етикети:

 • Бай Ставри е радост! 4 Бай Ставри е радост! преди 1 месец Профил на трол?
  Наличието сред вносителите на боклука на търг.д-во ЮПИТЕР СЕКЮРИТИ ЕООД с ЕИК 113591091 ("Основна дейност по НКИД: Код КИД: 7460 Детективска и охранителна дейност; Друга дейност: строителна дейност и услуги, търговия и отдаване под наем на недвижими имоти, търговия с отпадъци от черни и цветни метали; Капитал 5000 лв.; гр. София ул. хан Аспарух №7 ет.5; Управител и еднолич. собств. ГЕОРГИ ПЕТРОВ Г виж още ›› ЕОРГИЕВ) води нещата към българските силови органи и спец-служби (и ПП "ВМРО-Б.Н.Д." като тяхно противоконституционно творение и оперативен орган!)! Защото в България МВР-лиценз за частна дедективско-охранителна дейност се изадава САМО на бивши или раннопенсионирани служители на МВР и/или службите! Излиза че далаверата с боклука (и прането на пари) е доходоносен СЪПЪТСТВАЩ ЧАСТЕН БИЗНЕС на персони от БЪЛГАРСКИТЕ СЛУЖБИ и ПАРТИЙНА БЮРОКРАЦИЯ с ИТАЛИАНСКАТА МАФИЯ с ЧАСТИЧНА МАКЕДОНСКА ЛОГИСТИКА?! А Ковачки е само едно крайно технологично звено от този МРЪСЕН БИЗНЕС с боклуци и пране на пари, докато чиновническите му ОРГАНИЗАТОРИ, ПОКРОВИТЕЛИ и РУШВЕТОПОЛУЧАТЕЛИ са от ПП "ВМРО-Б.Н.Д." на службите: КараКачан, Нено Димов, Николай Кънчев (екологичен зам-министър по отпадъците), Анатолий Величков (военен зам.министър!), и разабира се от самите служби .... За отбелязване е и че в края на 2019 г. КараКачан закупи някакви нидерландски страри железа (обявени за бивши корвети), като само за транспортирането им до Варна българския бюджет ще трябва да плати над 2 млн.?! Възниква въпроса: Има ли Бойко Борисов някакъв контрол върху службите или самите служби контролират Борисов?!
 • Анонимен 3 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  Забрана за внос на всякакъв боклук и Ковачки в затвора! След него и всички от парламента и правителството! Точка!
 • Бай Ставри е радост! 2 Бай Ставри е радост! преди 1 месец Профил на трол?
  Ето защо не искат Македония да стане членка на ЕС и НАТО - за да бъде плацдарм извън евро-регулациите за криминалните им и контрабандни далавери и пране на пари (ДПС-ара Христо Бисеров переше парите от рушветите през македонски банки, нали?!)!!! Данни за вносителя на боклука за централите на Ковачки: Българското търговско дружество "Блацион" ООД с ЕИК 203938566 с капитал 2000 лв., със седалище и а виж още ›› дрес на управление в гр. София-1113 СО-Изгрев, ул. Фр.Ж.Кюри № 20 ет.4 оф.3 (срещу македонското посолство!) и управител Блаже Игнатовски – гражданин на Република Северна Македония, и съдружници: Блаже Игнатовски (800 лв.); "Юпитер Секюрити" ЕООД ЕИК 113591091 (300 лв.), Винченцо Трассари (300 лв.); Ецио Боче (300 лв.); Горан Ангелов (300 лв.)!!! А самият Ковачки ("ЛИДЕР") не беше ли коалиционен ортак и финасов благодетел на ДС-Ванче караПрасе (ДС-МВРо) https ://bit.ly/2RaC4Md ? А екологичният зам-министър по отпадъците Николай Кънчев (от 30 години съпартиец, търговски съдружник, съБутилник и, както разправят в ДС-МВРо, любовник на ДС-Ванче караПрасе) не е ли от пропаганднаната шпионско-контрабандна структура на ДС-държавна издръжка под прикритието на противоконституционната политичвеска партия "ВМРО-Б.Н.Д."?! А ПЕРАЧНИЦАТА НА ПАРИ от контрабанди, пасорти, рушвети ФОНДАЦИЯ в ЧАСТНА ПОЛЗА "ВМРО" (ЕИК 112602581, гр. Пазарджик ул. Ив. Вазов 14 ет.2 с шеф Красимир Дончев Каракачанов с ЕГН 6503295347) с противозаконно апортиарани ОБЩЕСТВЕНИ ИМОТИ и АКТИВИ на Македонските Братства дали случайно няма "дарители" (на рушвети) от кримнални лица и структури?! И случайно ли съпругата на ДС-Ванче - Росица Слабакова - караКачан - е парашутирана без необходимия стаж и юридически капацитет за прокурор в Соф. Градска, а сега и в Соф. Апелативна Прокуратуря - да "разследва" или да прикрива дебелака си, ли?! Ало-о-о, Гешев, врагът с ДС-партиен билет е в "гащите" ти и ако не се "подмиеш" - патриотарската КРАСТА не ти мърда!
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 месец Профил на трол?
  И каква е ползата от далаверата...кой е корумпирания държавен служител и с колко се е облажил?