Дянков на заседание на ЕКОФИН

3291
Дянков на заседание на ЕКОФИН
В писмо до колегите си от държавите извън еврозоната министърът изрази подкрепа на стриктната фискална дисциплина

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков ще участва днес в заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси (ЕКОФИН), както и в междуправителствената среща на държавите от Общността по проекта на международно споразумение за засилен икономически съюз в ЕС.

В писмо до колегите си от държавите извън еврозоната министър Дянков изрази принципната позиция на страната ни в подкрепа на стриктната фискална дисциплина, равнопоставеното участие на страните извън еврозоната в обсъжданията на проекта на споразумението, както и против разширяването на предмета на документа извън засиленото фискално управление.

Дянковите врели-некипели

Може ли финансовият министър да накара банките да намалят лихвите по кредитите? Въпросът, разбира се, е абсурден. Как и защо обаче той ...

Предложенията на България в значителна степен са отразени в последния вариант на проекта за споразумение - отпаднали са препратката към пакта "Евро плюс", както и разпоредбите за "обща икономическа политика", допълва БТА.

Предвидена е възможност държавите извън еврозоната да участват в срещите на еврогрупата на високо равнище по теми в обхвата на споразумението. Предложено е и въвеждане на финансови санкции за страните, които не спазват основните разпоредби в частта за засилената фискална и бюджетна дисциплина. В Брюксел министър Дянков ще има и двустранни срещи с еврокомисарите по икономическите и финансови въпроси Оли Рен и по бюджета и финансовото планиране Януш Левандовски. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика