ИЗНЕНАДА: Billa напуска България

102163
ИЗНЕНАДА: Billa напуска България

Германската компания REWE, представена у нас с веригите й BILLA и PENNY, е в процес на продажба на обектите им в България. Процесът сериозно напредва, има конкретни подадени оферти и реален шанс до два месеца да има договорена сделка, съобщава "Капитал". Компаниите, ангажирани с процедурата, предпочитат да отричат или да отказват коментари.

При първата процедура за продажба на бизнеса на REWE "офертата" беше за пакета магазини в България и Румъния. Тя започна преди почти година, а ексклузивитет за преговори като купувач получи голям фонд за дялови инвестиции с фокус върху Централна и Източна Европа - базираният в Лондон Mid Europa.

87-ият магазин на BILLA в България отвори врати в Mega Mall

Клиентите на BILLA в квартал „Люлин“, а и в цяла София имат повод за радост – предпочитаната от тях верига супермарке...

При сегашния опит бизнесът на REWE в България се продава отделно и в пакета влизат само обектите BILLA и PENNY тук - 91 магазина на първата марка, и 49 - на втората. По информация на изданието до крайния срок - 22 март, са подадени две индикативни оферти - от български купувачи.

След сделки в недалечното минало "Пикадили" също стана българска собственост, придобита от белгийската компания Delhaize. С българска собственост след изтегляне на австрийската Baumax е и веригата от типа "Направи си сам", която наскоро се прекръсти на Homemax.

Първата - на обединението "Пикадили" - Carrefour, и другата - на притежателите на "Белла България" - дружеството "Импала", получено след обединението на "Пик-ко" на Димитриос Виндзилеос с "Белла България" на Жорж Веселинов и Венцислав Георгиев, който неотдавна излезе от компанията.

Междувременно "Пикадили" и Carrefour се обединиха през ноември 2014 г. От мениджмънта на обединението заявяват пред вестника, че нямат информация за процес на продажба на "Билла" и не могат да го коментират.

BILLA си партнира с Bulgaria Air, за да представи нова услуга за българите в чужбина

На борда на българската авиокомпания пътниците ще научат как да помагат финансово на близките си в страната, без да плащат такси за пар...

Още по темата прочетете в Expert.bg.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика