Младенов: Няма да има ръст на безработицата през 2013

6380
Младенов: Няма да има ръст на безработицата през 2013
До края на годината по различни програми министерството е предвидило 72 млн. лв.

Министърът на труда и социалното политика Тотю Младенов заяви във Враца, че няма да има ръст на безработицата в страната следващата година, съобщи БНР.

"В подкрепа на бизнеса за запазване и разкриване на нови работни места до края на годината по различни програми Министерството на труда и социалната политика е предвидило 72 млн. лв.", съобщи министър Тотю Младенов.

Дойче веле: Младите българи - безделници и тарикати

Всеки четвърти българин на възраст до 30 години не прави абсолютно нищо - нито работи, нито учи, нито стажува. По този показател Бълга...

"По този начин в кризата помагаме, особено на средните и малки предприятия, за субсидирана заетост, за подобряване условията на труд и за други социални разходи, които им поемаме. Вместо да съкращават хора, те имат стимули да назначават нови такива.

За догодина основна цел на социалното министерство е да задържи безработицата в нива от 11-12%, каквито ще бъдат и до края на тази година", поясни Младенов.

"Смятам да увеличим за догодина малко средствата за субсидирана заетост, особено за дълготрайно безработни, включително и за хора с увреждания."

Във Враца социалният министър направи първа копка на Център за настаняване от семеен тип за 44 деца в неравностойно положение. Обектът е на стойност 2,5 млн. лв. и се финансира по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и със средства на Община Враца.

Нов рекорд на безработицата в еврозоната

Безработицата в еврозоната през месец септември е достигнала рекордно ниво от 11,6% от активното население в сравнение с 11,5% през авг...

Редактор: Петър Проданов

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика