X
 
 

Петър Андронов: Идва краят на ниските лихви

5406 4
Петър Андронов: Идва краят на ниските лихви
Снимка: iStock/Guliver
"Краят на ниските лихви идва не само в България, но и навсякъде." Това каза председателят на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България Петър Андронов.

Той припомни, че Европейската централна банка вече е обявила, че ще започне лихвен растеж през втората половина на 2019 г.

Италия уверено крачи по пътя към финансовата деградация

Италия все по-трудно обслужва своите дългове, токсичните кредити подкопават стабилността на италианските банки, а реалният бизнес е лиш...

"Федералният резерв на САЩ започна процеса на корекция през декември 2015 г. и от тогава на 8 стъпки по 0,25% се увеличи от 0 до 2% лихвата по доларите. Вероятно ЕЦБ ще следва такъв плавен преход", прогнозира банкерът.

По думите му това ще има различни ефекти:

"Най-сетне нулевите лихви по депозитите ще се заменят с нещо положително, но за кредитополучателите това няма да е добра новина."

Върви ли светът към нова финансова криза? Според Андронов трябва да сме готови за забавяне на икономиката в глобален план, защото вече има „прегряване” в САЩ и Европа, а зад Океана скоро ще отбележат 10 г. растеж – 80-годишен рекорд, след който няма как да не се навлезе в следващата фаза.

Руската икономика се свива заради санкциите

Обемът на руската икономика сега е с 6% по-малък, отколкото би могъл да бъде, което е резултат от западните санкции, въведени срещу Мос...

Петър Андронов беше категоричен, че нашата банкова система е в най-доброто си състояние за последното десетилетие и не отстъпва по параметри на средното за Европа. Според него нашата страна е атрактивна за инвеститорите заради ниската цена на труда, стабилните фискални параметри както и ред други фактори.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Че иде криза - иде 3 Че иде криза - иде преди 1 година Профил на трол?
  Половин Европа говори вече за криза, ама нашият председател на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България се е поунесъл малкичко.
 • А Инвеститорите знаят ли, че??? 2 А Инвеститорите знаят ли, че??? преди 1 година Профил на трол?
  "...нашата страна е атрактивна за инвеститорите заради ниската цена на труда, стабилните фискални параметри както и ред други фактори"... щото нещо се разбягаха като пилци от СТАБИЛНИ фискални параметри
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  ГЛУПОСТИ!!!
 • българин 1.1 българин преди 1 година Профил на трол?
  И този некомпетентен лъжец е "председателят на Управителния съвет на Асоциацията на банките в България", какви тъпи и гламави гниди са начело в държавата на червената мафия?!
  : 1 !