Синдикатите искат достойно заплащане в туризма

784
Синдикатите искат достойно заплащане в туризма
Снимка: iStock

Достойно заплащане в туризма поискаха синдикатите. От своя страна работодателите в бранша смятат, че това може да се случи при по-ефективна икономика.

Да се търси развитие при договарянето нва достойното заплащане на труда на работещите, настоя вицепрезидентът на КНСБ Чавдар Христов.

"Много често работещите се превръщат в скрити съдружници на бизнеса, които носят риска от неговата дейност, а не получават заработения труд. Може ли да говорим за достойно заплащане тогава, когато десетки милиони левове не се разплащат през нормите на Кодекса", коментира той пред БНР.

Синдикатите искат Лукарски да се намеси срещу спирането на “София-БТ”

Синдикалните структури в "Булгартабак" настояват за незабавна намеса на икономическия министър Божидар Лукарски срещу спирането на Софи...

В отговор заместник-председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Никола Китанов заяви:

"Аз приветствам интереса, желанието, стремежа към достойно заплащане. Достойно заплащане обаче може да има само при една по-ефективна икономика."

Възраженията на работодателските организации да не се налагат административно минимални осигурителни доходи за различните браншове коментира президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов.

"Разбира се, най-добре би било за минималната работна заплата да се направи някаква относително обективна методика, но тя трябва да се въведе тогава, когато минималната работна заплата достигне съответните нива, защото ние си спомняме, че години наред ръстът на производителността на труда изпреварваше ръста на заплатите", каза той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com