Световния пазар на софтуер за бизнес анализи ще расте

4309
Световния пазар на софтуер за бизнес анализи ще расте

Въпреки икономическата несигурност в краткосрочен план, световният пазар на софтуер за бизнес анализи се очаква да расте.

Това прогнозират от анализаторската компания IDC.

На 19 септeмври в в хотел Шератон, София ще се проведе конференцията за бизнес ръководители "IDC Business Analytics and Big Data Forum 2012", която ще се фокусира върху това, как технологиите за анализ могат да се използват в контекста на различни бизнес проблеми, информират от там.

Събитието е част от IDC Big Data and Business Analytics Roadshow, което се организира в 11 столици и големи градове в региона на Централна и Източна Европа, Близкия Изток и Африка.

Програмата на събитието е предназначена за всички мениджъри, които искат повече прозрачност, контрол и по-малък риск за бизнеса, който управляват. Ще бъдат представени случаи от практиката и лекции от технологични партньори на събитието като IBM, BTS - партньор на SAP за решения в областта на бизнес анализите, Price Waterhouse Coopers, Международният институт по бизнес анализи (IIBA), VM Finance Group, водещи експерти и анализатори от IDC.

Водещите пазарни тенденции и анализи ще бъдат представени от Нели Вачева, управител на IDC България.

Въпреки икономическата несигурност в краткосрочен план, IDC повиши прогнозата си за петгодишния общ темп на растеж на световния пазар на софтуер за бизнес анализи от 8,9% на 10,1% за периода 2011-2015 г. Последното изследване на IDC, което оценява изискванията на крайните потребители, както и плановете за закупуване на технологии, показва, че бизнес аналитични решения ще продължат да бъдат много търсени в обозримо бъдеще. Трите основни фактора, които определят решения та за инвестиции в бизнес анализ , са:

Мобилността настъпва с висока скорост на пазара в ЦИЕ

На 12 юни в хотел Шератон, София ще се проведе първата в България конференция по мобилност и корпоративни мобилни технологии IDC Enterp...

• Контрол, включващ съответствие, сигурност, разкриване на измами и изисквания за управление на риска, които увеличават необходимостта от софтуер от инструменти за отчитане до аналитични приложения.

• Иновации, включващи визуални инструменти за откриване, напреднали анализи, и използване на големи масиви от данни (Big Data), за да са възможни експерименти, които да доведат до нови продукти и услуги.

• Оптимизация, където съкращаването на разходите и повишаване на ефективността позволяват да се добие по-голяма представа за текущите операции и да се направи оценка на историческите тенденции.

Бизнес анализите позволяват на организациите да получат представа от всички налични данни и да я използват, за да станат по-гъвкави в отговор или предвиждане на промените на пазара.

За регистрация и актуална програма на конференцията ТУК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Икономика