X
 
 

Улесняват предприемачите с нов закон за индустриалните зони

771 0
photo of Улесняват предприемачите с нов закон за индустриалните зони
Снимка: БГНЕС
Няколко държавни ведомства в момента подготвят Закон за индустриалните зони. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев по време на откриването на Център за професионално обучение "Тракия" в Пловдив, съобщава Нова телевизия.

По негови думи целта е да се облекчат процедурите за предприемачите, тъй като в момента се налагало те да изчакват с години.

Учредяват индустриална зона в Казанлък

На редовното си заседание утре общинският съвет на Казанлък ще взема решение за учредяването на дружество „Индустриална зона - Ка...

Запитан какъв сектор очаква да получи България в Европейската комисия, Томислав Дончев бе лаконичен: "Силен". Според него ресорът ще е от голямо значение за целия ЕС и ще позволи на нашия кандидат за комисар да разгърне целия си потенциал.

Новооткритият център, който се намира в Индустриална зона "Раковски", е част от плана за интегрирано развитие на Тракия икономическа зона. Предвижда се в него да се квалифицират и преквалифицират кадри на фирмите от най-мащабната индустриална зона в Източна Европа.

Центърът за професионално обучение "Тракия" е първият по рода си в страната и по предварителни разчети в него ще се обучават над 600 души годишно.

По думи на ръководителя на образователната инфраструктура инж. Марко Иванов той ще разполага със супермодерно оборудване и висококвалифицирани преподаватели.

Кюстендил с първа стъпка за изграждане на индустриална зона

Мемордандум за сътрудничество подписа Община Кюстендил с Национална компания „Индустриални зони“. С мемордандума се цели да...

Центърът ще подпомага изграждането на знания и умения в областите на пневматиката, вакуум техниката и технологията, електрониката и електротехниката, електрическите двигатели и индустриалните контролери.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Дневен хороскоп за 15 септември

Овен Тази неделя ще бъде разкрито ваше намерение. Ако е било благородно, то няма от какво да се притеснявате. Телец Днес не оставяйте вашата...

Последно в Актуално