X
 
 

Кюстендил с първа стъпка за изграждане на индустриална зона

2867 0
photo of Кюстендил с първа стъпка за изграждане на индустриална зона
Снимка: iStock/Guliver
Мемордандум за сътрудничество подписа Община Кюстендил с Национална компания „Индустриални зони“. С мемордандума се цели да бъде създадена индустриална зона, която да привлече инвеститори и по този начин да бъде оказано благоприятно влияние върху икономиката на града.

„В началото на българското председателство на Съвета на ЕС е страхотно, че днес може да сключим такова партньорство“, каза кметът на Кюстендил Петър Паунов пред Радио „Фокус“. Той е сигурен, че привличането на инвеститори с помощта на този меморандум ще даде тласък на региона.

1000 дка иглолистни култури са засегнати от върхов корояд в Кюстендилско

В рамките на година около 1000 дка иглолистни култури от общинските гори са засегнати от върхов корояд. Това каза пред Радио „Фок...

По думите му, Община Кюстендил ще даде терен от 190 декара на 200 метра от пътя за Македония и на не повече от 1 километър от трасето за пътя за коридор №8 , където да бъде изградена индустриална зона. Става въпрос за бившето военно стрелбище до село Жиленци. Вече дори има договорка с доставчик на газ.

От своя страна, изпълнителният директор на Национална компания „Индустриални зони“ Антоанета Барес обясни, че сътрудничеството с общините става на принципа на ад хок проекти, информира „Дарик“. „Първата стъпка е - активно започваме да промотираме терена в община Кюстендил, като в момента, в който имаме заявен инвеститорски интерес, стартираме изграждане на инфраструктурата“, добави тя.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Световен ден на храната

Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН, и се отбелязва ежегодно на 16 октомври. Инициативата...