Как правилно да теглите кола, за да не счупите скоростната кутия

21045
Как правилно да теглите кола, за да не счупите скоростната кутия
Снимка: Freepic

Процесът на теглене на автомобил си някои особености и ако те не бъдат спазвани, това може да доведе до сериозни щети. Най-голям е рискът за скоростна кутия, като това важи най-вече за автоматичните трансмисии (при тези с ръчна смяна на предавките нещата са далеч по-прости).

За да няма проблеми, трябва да се спазват някои правила. Първо, поставете скоростния лост в неутрално положение и освободете ръчната спирачка. На теглещото превозно средство включете късите светлини, а на тегленото превозно средство включете аварийните светлини.



Как шофьорите от глупост развалят вратите на колите си

Намаляването на ресурса на всеки детайл или агрегат в колата е много лесно. За да направите това, е необходимо само да проявите небрежн...

Ако тегленото превозно средство е оборудвано с ръчна скоростна кутия, не трябва да възникват проблеми. Важно е само да закрепите добре въжето за теглене, чиято дължина трябва да бъде от 4 до 6 метра. Максималната скорост на теглене е 50 км/ч.

Автоматичните трансмисии обаче се предлагат в различни видове и с различен брой предавки. Тегленето на автомобили с роботизирана скоростна кутия, която е свързана към двигателя с един съединител, е подобно на тегленето на автомобили с конвенционална „механика“ - просто поставете лоста за смяна на скоростите в неутрално положение. "Роботите" с два съединителя са по-скоро като обикновени автоматичен имат свои собствени ограничения.



При автомобили с класически хидромеханичен автоматик в случай на теглене е предвиден специален авариен режим, който се активира с ключ или чрез натискане на бутон. Това ви позволява да преместите селектора на скоростната кутия в позиция N дори при изключен двигател . Можете да теглите кола на разстояние не повече от 50 км.

За автомобили с CVT (вариатор) важат същите правила. Но има CVT-кутии, които нямат принудителен режим на неутрално положение на селектора. Такива превозни средства могат да бъдат теглени с работещ двигател (ако е възможно). След това системата ще продължи да изпомпва масло, което ще предпази елементите на кутията от преждевременно износване. В противен случай ще бъде по-евтино да се обадите на „Пътна помощ“.

Как да пестите гориво при движение извън града

Най-накрая пролетта дойде и хората вече са по-склонни да пътуват извън града с кола. Автоекспертите на портала NJcar посочват как може ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Компания за автономни коли се разследва за 22 инцидента

Защо движението с отворени прозорци е опасно?

Ford губи 100 000 долара от всеки произведен електромобил

Как да разберете, че стартерът не работи?

Вандал подпали скъпа суперкола, обявена за продажба (ВИДЕО)

Как да увеличите ресурса на автоматичната скоростна кутия

Байдън смята да наложи мита върху китайските електрически превозни средства

Mercedes се похвали с феноменално постижение на своето „кубче“

Изливане или изпомпване на маслото при смяна - кое по-добре?

Кога включването на круиз-контрол е опасно за водача?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com