Нова технология на Jaguar Land Rover убива вирусите в автомобила

1322
Нова технология на Jaguar Land Rover убива вирусите в автомобила
Снимка: Jaguar Land Rover

Британския производител Jaguar Land Rover подготвя технолоия за пречистване въздуха в купето на автомобила, която доказано убива вируси и бактерии във въздуха до 97%. Тези резултати са постигнати чрез редица лабораторни тестове.

Прототипната система за отопление, вентилация и климатизация (HVAC) използва технологията Nanoe™ X на Panasonic за инхибиране на вредните бактерии и вируси и ще спомогне за по-добра защита на возещите се в моделите на Jaguar и Land Rover.

"Ягуар" нападна Грета Тунберг

"Грета Тунберг e популистка, само критикува, но не предлага решения", заяви Ралф Спет, който е изпълнителен директор на Jaguar Land Rov...

В проекта компанията си партнира Perfectus Biomed Ltd, водеща лаборатория по микробиология и вирусология, която проведе лабораторен тест. Той е предназначен да симулира вентилационна система на автомобил в режим на рециркулация в рамките на 30-минутен цикъл. Независимото изследване показа, че вирусите и бактериите са намалели с цели 97%.

Иновативната технология е тествана и върху новия коронавирус, като това е направено от Texcell - глобална изследователска организация, специализирана във вирусно тестване и имунопрофилиране, и е една от лабораториите в света с разрешение за тестване срещу новия коронавирус. Установено е, че повече от 99,99% от вируса е инхибиран по време на двучасовия лабораторен тест..

За да осигури активно пречистване на въздуха, технологията Nanoe™ X - десет пъти по-ефективна от предшественика си Nanoe™ - използва високо напрежение, за да създаде трилиони хидроксилни (OH) радикали, обвити във водни молекули с наноразмери. Тези радикали OH денатурират протеините на вируса и бактериите, като помагат за спиране на растежа им. OH-радикалите дезодорират и инхибират алергените по подобен начин, за да създадат по-чиста въздушна среда в купето на автомобила.

Резултатите от експериментта ще позволят на Jaguar Land Rover да предложи следващото поколение усъвършенствана филтрация на въздуха в купето. Моделите в гамата на Jaguar, включително новия изцяло електрически SUV Jaguar I-PACE, както и гамата на Land Rover - включително Discovery и Range Rover Evoque, в момента предлагат технология Nanoe™ и филтрация PM2.5. Предлага се и иновативна функция за предварително кондициониране, така че клиентите да могат да активират системата, преди да се качат в автомобила.

„Медальон“ прочиства въздуха от коронавируси

Специалисти от малката френска компания „Москитофри“ създадоха миниатюрен апарат, способен да очиства въздуха от коронавиру...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от АВТО:

Tesla съкращава хиляди служители

Какви глоби плащат автомобилните марки за вредни емисии

Европейските пристанища се превърнаха в паркинги на автомобили

Subaru Crosstreck - верен приятел в приключенията

Какво е нужно за преминаване на технически преглед

Кога автоматичната ръчна спирачка може да бъде опасна

Alfa Romeo представи първия си електромобил

BYD печели почти седем пъти по-малко от Tesla от продадена кола

Става по-топло – може ли обикновена вода да замени течността за чистачки?

Opel възражда Frontera в нова опаковка

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com