VW Up! е Световен автомобил на 2012 година

15165
VW Up! е Световен автомобил на 2012 година
Градският специалист на Volkswagen надделя над другите двама финалисти и си осигури международно признатата награда

Жури, състоящо се от 66 водещи журналисти от 25 страни, избра на 5-ти април в Ню Йорк най-малкия модел на Volkswagen - up!, за "Световен автомобил на 2012".

Градският специалист на Volkswagen надделя над другите двама финалисти и си осигури международно признатата награда.

Малко след пускането му на пазара през декември миналатата година up! завоюва водеща позиция в германската статистика за новорегистрирани автомобили. Почти по същото време организацията за защита правата на потребителите Euro NCAP даде на модела най-високото отличие от пет звезди, допълнително е отличена и функцията за аварийно спиране в градски условия с наградата "Advanced Award". Реномираният институт iF Design връчи златното отличие за дизайн - "iF design award in Gold" на най-малкия Volkswagen.

Това съвсем не е всичко: up! е завоювал до момента наградата "Златен волан 2011", както и три отличия на британското специализирано издание What Car? – "Автомобил на годината", "Градски автомобил 2012" и "Награда за безопасност".

На минимална площ с дължина 3,54 м up! предлага максимално пространство за четирима души и високо ефективни задвижващи технологии. С up! дебютира нова генерация на трицилиндрови двигатели. Бензиновият трицилиндров двигател се предлага с мощност 44 кВт/60 к.с. в комбинация с механична трансмисия или 55 кВт/75 к.с. с механична или роботизирана автоматична трансмисия. В края на годината се очаква на европейския пазар да бъде пуснат изключително икономичния трицилиндров агрегат работещ на природен газ (метан).

rs-auto.bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com