435-ма са загинали от началото на годината на пътя

13314
435-ма са загинали от началото на годината на пътя
Снимка: БГНЕС

435 са загиналите по пътищата от началото на годината до сега. Това обяви Антон Антонов заместник директор на дирекция "Обществен ред и сигурност" към охранителна полиция. Загиналите са с 43-ма повече спрямо същия период на миналата година, информира Дарик радио.

"Черната статистика" сочи, че 20 са загиналите деца от началото на 2014 г., като 15 деца са били пътници в автомобили. Три от загиналите деца са били водачи на МПС, а две са били пешоходци. Антон Антонов обаче подчерта, че децата, загинали на пътя, са с 5 по-малко спрямо същия период на 2013 г.

Без жертви по пътищата през денонощието

През изминалото денонощие на територията на страната са станали 18 тежки катастрофи с 23 ранени, съобщиха от МВР.За района на София са ...

7500 пък са глобените за неправилно пресичане пешоходци, съобщиха от "Охранителна полиция". Антон Антонов подчерта, че 13 септември ще бъде ден за превенция на децата на пътя. Акцията е по повод началото на учебната година и ще продължи до 31 октомври.

КАТ глоби 206 397 нарушители по-малко, след като съдът забрани използването на мобилните камери, информира в. "Монитор". Цели 118 947 от тях е трябвало да бъдат санкционирани за превишена скорост – нарушение, което продължава да е основна причина за катастрофите. Цифрите са за първите шест месеца на годината в сравнение със същия период на миналата.

Според анализаторите в КАТ използването на мобилните камери само като радари е понижило ефективността им в пъти и шофьорите са започнали по-често да нарушават правилата.

Снимка: Архив

Две жертви на катастрофи през денонощието

Двама души са загинали, а 24 души са ранени в катастрофи, станали в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com