Катастрофа блокира Дунав мост за час

8969
Катастрофа блокира Дунав мост за час
Снимка: БГНЕС

Катастрофа на Дунав мост блокира движението за час, след което още толкова трафикът се извършваше само в едното платно.

Инцидентът, който стана малко след 9.30 часа, създаде огромни опашки от автомобили, автобуси и камиони от двете страни на границата между България и Румъния, съобщи БГНЕС.

Произшествието е станало точно преди табелата между двете държани. Лек автомобил "Ауди" с русенска регистрация, който е пътувал в посока Гюргево, е намалил скоростта заради бабуна на пътното платно. Зад него се е движил румънски мерцедес, чийто шофьор не е успял да реагира и е ударил отзад българската кола. При удара мерцедесът се е завъртял, ударил се е в мантинелата и е застанал напречно на пътя, затваряйки трафика. Незабавно са били извикани екипи на "Спешна помощ"-Русе, тъй като инцидентът е станал на българска територия.

Изпратени са били две линейки, които са откарали трима леко пострадали в болницата в Русе. 21-годишно момиче, пътувало в българския автомобил, е със счупен нос и е настанено в отделение в болницата за лечение и наблюдение. 34-годишен пътник от румънския автомобил се е оплакал от болки в главата и е със съмнение за мозъчно сътресение. Той също ще остане в болницата. Третата пострадала е 20-годишно момиче с контузия на подбедрицата, което е освободено след преглед.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com